Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλία Βασίλη Γιουματζίδη για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γείτονες χώρες


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι 4 Βουλευτές παραμεθόριων περιοχών, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες.
Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενοι στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ακριτικές περιοχές, με ιδιαίτερη μνεία, στο φαινόμενο της «μετανάστευσης» των καταναλωτών προς τις φθηνότερες γειτονικές χώρες, για την αγορά βασικών αγαθών και προϊόντων , καθώς και στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί στην τοπική εμπορική επιχειρηματικότητα, λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, ζητούν την άμεση επίσπευση μέτρων και πολιτικών που πρέπει να υιοθετηθούν, για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν τα.......
στοιχεία της ΕΣΕΕ, ότι 1 στις 4 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ σύμφωνα με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, πολλά εκατομμύρια ευρώ ελληνικού χρήματος διαρρέουν στις αγορές των γειτονικών χωρών.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Γιουματζίδης δήλωσε «η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για να σταματήσει αυτή η διαρροή, αποτελεί η δημιουργία μίας χαμηλότερης ζώνης φορολογίας στις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, η οποία θα δώσει ανάσα στην ακατάσχετη αιμορραγία που έχει υποστεί η τοπική αγορά, στερούμενη αναγκαίων πόρων για την επιβίωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: