Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στο Europa Festival που διοργάνωσε το «Σπίτι της Ευρώπης» στην Μαγιένη της Γαλλίας από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2011, συμμετείχε η Χαλκιδική με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκατρείς περιοχές οι οποίες εκπροσώπησαν  αντίστοιχα τις χώρες: Γερμανία, Βουλγαρία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ρουμανία, και Σλοβακία.
Συνολικά εξακόσιοι φιλοξενούμενοι πήραν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού που πραγματοποιήθηκαν σε......
..... διάφορες πόλεις της Μαγιένης με επίκεντρο την πόλη Λαβάλ.
Περίπου έξι χιλιάδες Γάλλοι θεατές παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με θέρμη τις αντιπροσωπείες των δεκατριών χωρών που παρουσίασαν κλασική, σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, γυμναστική, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, ποδόσφαιρο, αθλήματα υγρού στίβου, μπάσκετ και άλλες δραστηριότητες.
Η αντιπροσωπεία της Χαλκιδικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα αποτελούνταν από το μουσικό ροκ συγκρότημα «RED ALERT» και τρεις ποδοσφαιριστές.
Τον τίτλο του Europa Festival στο ποδόσφαιρο κατέκτησε η ομάδα στην οποία συμμετείχαν Ούγγροι, Πολωνοί και οι Χαλκιδικιώτες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σημείωσαν και τα νικηφόρα τέρματα.
Η ελληνική ροκ μουσική των RED ALERT εντυπωσίασε τους νέους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και έδωσε την αφορμή για ένα ξέφρενο νυχτερινό πάρτι με τους νέους να αποθεώνουν τους Χαλκιδικιώτες μουσικούς.
Η αντιπροσωπεία της Χαλκιδικής προσκλήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Σύλλογο Λαβάλ – Ελλάς, Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Κλώντ Απψάν ο οποίος έχει ανακηρυχτεί επίτιμος πολίτης της Χαλκιδικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος σε δήλωσή του τονίζει:
« Είναι γνωστοί οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Χαλκιδικής και του Λαβάλ που κρατούν από το 1996 μέχρι και σήμερα. Με τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ της Ευρώπης επιδιώξαμε και θεωρώ ότι το κατορθώσαμε,  να προβάλλουμε ακόμα μια φορά την περιοχή μας σε μια τόσο ουσιαστική και ενδιαφέρουσα διοργάνωση που συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές.
Η εμπειρία που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, όπως οι ίδιοι μου μετέφεραν, ήταν πολύτιμη. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας μα το Δήμο του Λαβάλ και την Περιφέρεια της Μαγιένης προωθώντας τις ανταλλαγές τεχνογνωσίας και πρακτικών, τόσο σε επίπεδο αιρετών όσο και σε επίπεδο διοίκησης των τοπικών φορέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: