Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πληρότητα 55% στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής για το Πάσχα

Πληρότητα 50% - 55% εμφανίζουν μέχρι στιγμής τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Χαλκιδικής για τις ημέρες του Πάσχα, με τους ξενοδόχους να περιμένουν κρατήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.


Ήδη 35 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει για την πασχαλινή περίοδο, ενώ 40 μικρότερου βεληνεκούς καταλύματα είναι ανοιχτά όλο το δωδεκάμηνο.
Πέρυσι μόλις 10-12 ξενοδοχεία είχαν ανοίξει τις πόρτες τους για να υποδεχτούν την τουριστική κίνηση κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, που ήταν χρονικά πολύ νωρίτερα. Οι ξενοδόχοι της περιοχής ευελπιστούν η πληρότητα να φτάσει το............. 65% με 70%, στόχος που, αν επιτευχθεί, θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς. Μέχρι στιγμής η -αναμενόμενη- κίνηση προέρχεται από οργανωμένα πακέτα της ελληνικής αγοράς και λιγότερο της βαλκανικής. Αυτήν την περίοδο μπορεί κανείς να βρει δίκλινο από 45 ευρώ με πρωινό σε ξενοδοχείο 2 αστέρων, μέχρι 120 ευρώ με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα) σε πέντε αστέρων, με μίνιμουμ 2-3 διανυκτερεύσεις, ενώ η ποικιλία των ενδιάμεσων επιλογών είναι μεγάλη. Η σύγκριση με την περσινή εικόνα είναι δύσκολο να γίνει, καθώς το Πάσχα του 2010 ήταν ημερολογιακά στις αρχές του Απριλίου, οπότε λιγότερα ξενοδοχεία τόλμησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
Με το πρώτο τεστ του Πάσχα ξεκινά ουσιαστικά και η φετινή τουριστική περίοδος, για την οποία οι ξενοδόχοι της περιοχής προσδοκούν καλύτερες επιδόσεις από πέρυσι. Μέχρι τις 15 Μαΐου θα ανοίξουν σταδιακά και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, υποδεχόμενα τη νέα τουριστική σεζόν. Στο επόμενο διάστημα δυνατά τριήμερα για τη Χαλκιδική είναι αυτά στις 21 - 24 Μαΐου και στις 28 - 31 του ίδιου μήνα, καθώς συμπίπτουν με αργίες των βαλκάνιων γειτόνων, στους οποίους ποντάρει, για άλλη μία χρονιά, η περιοχή. Κατά τους ξενοδόχους, σημαντικό τη φετινή σεζόν είναι πως η Χαλκιδική καθιερώνεται όλο και περισσότερο ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Βροχή τα βιογραφικά
Πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα και ζήτηση για εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο κυρίως από Έλληνες διαπιστώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα, αλλά και τις βελτιωμένες προοπτικές του τουρισμού για τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, οι άνθρωποι που αναζητούν εργασία στον χώρο εμφανίζονται με βιογραφικά υψηλών αξιώσεων. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα ξενοδόχου της Χαλκιδικής, πως, αν μπορούσε, θα άλλαζε το εργατικό του δυναμικό με τα νέα, αξιόλογα βιογραφικά που δέχεται καθημερινά στο γραφείο του.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: