Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Aντιδράσεις σε Mega και ΑΝΤ1 με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Alpha


Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Alpha την Τρίτη με την οποία δηλώνει ότι «το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει», καθώς το κανάλι της Κάντζας είναι στην πρώτη θέση της prime time.
Η εν λόγω ανακοίνωση έφερε μεγάλη αναστάτωση σε Mega και ΑΝΤ1, και έβαλαν κάτω τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha.
Δύο μέρες αργότερα, το …μυστήριο «διαλευκάνθηκε». Ο Alpha χρησιμοποίησε έναν δικό του ορισμό της prime time σύμφωνα με τον οποίο μετρά τη ζώνη από τις 8 έως τις 12, και όχι από τις 9 έως τις 12 όπως είναι κοινά αποδεκτό στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.
Στην ανακοίνωση ο Alpha κάνει λόγο για αύξηση των ποσοστών του στην βραδινή ζώνη κατά 19,2%, και μείωση των ποσοστών του Mega και του ΑΝΤ1 κατά 9,6% και 1.2% αντίστοιχα, συγκρίνοντας όμως το μέσο όρο του Ιανουαρίου με μία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, κάτι που από τα επιτελεία των αντίπαλων στρατοπέδων θεωρείται αδόκιμο.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τρίτη στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Κριστόφ Μάινους.
tvnea

Δεν υπάρχουν σχόλια: