Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας


Αισθητή γίνεται και στην Αττική η αλλαγή του καιρού, καθώς η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από το βόρεια Ελλάδα επεκτείνεται... και στις υπόλοιπες περιχές της χώρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη προκάλεσαν ήδη μερικό απαγορυετικό απόπλου [Βλέπε άρθρο] .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων των βόρειων περιοχών της Αττικής) και η βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός). Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και στη συνέχεια νοτιότερα.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές λόγω του ισχυρού ανέμου έσπασαν κλαδιά δένδρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών.

Στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει.

Χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης η θερμοκρασία κυμαινόταν χθες το πρωί, στους 17 βαθμούς και το πρωί έπεσε στο μηδέν. Την ίδια ώρα σε Πτολεμαϊδα και Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε στο -1.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: