Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου συγκλήθηκε σήμερα το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) με σκοπό την πρόληψη των πλημμυρών και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση ζητημάτων σε σχέση με τα χιόνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κων/νος Κοκολάκης, Δήμαρχοι, Δασάρχες και εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής και εθελοντικών οργανώσεων.
Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και .....εντοπίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκαλούνται από τις πλημμύρες σε δημόσια έργα, καθώς επίσης και για τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων ιδιωτών.
Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας παρουσίασε τη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
 Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στη συνεδρίαση του Σ.Ν.Ο. επικαιροποιήσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συναποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να μπορέσουμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: