Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν συμφέρει τον Σκανδαλίδη να καθυστερήσει το τσεκ

Αβάσιμες θεωρούνται από όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας της πλατείας Βάθη, τις ανησυχίες των αγροτών ότι τώρα που άλλαξε η πολιτική ηγεσία, θα καθυστερήσουν οι πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010. Η πρώην ένοικος του 6ου ορόφου, Κατερίνα Μπατζελή, είχε διαβεβαιώσει από το βήμα της Βουλής ότι πήρε το «πράσινο φως» για την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης μετά τις 16 Οκτωβρίου. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι τυπικές διαδικασίες για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει λάβει τη σχετική εντολή από την κυρία Μπατζελή.
 
 
Δρομολογημένη η πληρωμή του τσεκ
Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, δεν έχει κανένα λόγο να...... πιστωθεί την οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πληρωμή του τσεκ, πόσο μάλλον όταν αυτή έχει δρομολογηθεί από τον αρμόδιο Οργανισμό.
 
Προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ και με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες
Άλλωστε, το χειρότερο σενάριο που έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο, είναι να αλλάξει η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε να καθυστερήσουν αντίσοιχα όλες οι διαδικασίες. Κάτι τέτοιο, όμως, φαντάζει αδύνατον μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόλις σε ένα μήνα δηλαδή. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσο χρόνο πήρε στην πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να επιλέξει τους διοικητές και τους προέδρους των οργανισμών του Δημοσίου...
Ήδη, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τα καύσιμα των αγροτών μπήκε στους λογαριασμούς, παρά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα νωρίτερα απ’ όσο εκτιμούσαν όλοι. Προφανώς εισακούστηκε ως ομόφωνο το αίτημα για την πληρωμή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο από όλους τους συνδικαλιστές προς το πρωθυπουργικό γραφείο και κατ’ επέκταση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο γι’ αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμείς πληρωμές, που είναι καθαρή αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά: Τόσο για την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης, που έχει τοποθετηθεί για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όσο και για τις λανθασμένες δηλώσεις ΟΣΔΕ, που είτε οφειλόταν σε λάθη των παραγωγών είτε των ΕΑΣ, είτε στην επικαιροποίηση από τα στοιχεία της ψηφιοποίησης.

Το πριμ των Νέων Αγροτών προ των πυλών
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ όλων των στοιχείων των δικαιούχων Νέων Αγροτών για την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης έχουν προχωρήσει με εντολή του ΟΠΕΚΕΠΕ οι περιφέρειες της χώρας. Η καταχώριση γίνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα από τους υπαλλήλους της κάθε νομαρχίας και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, άμεσα θα γίνουν και οι πληρωμές των πριμ ανά περιφέρεια. Στόχος είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, να πιστωθούν οι λογαριασμοί μέσα στον Σεπτέμβριο.
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί με όσους Νέους Αγρότες έχουν καταθέσει προσφυγή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το μειωμένο πριμ σε σχέση με την πρώτη υπουργική απόφαση του Σ. Χατζηγάκη. Οι περιφέρειες είναι αναγκασμένες να στέλνουν πίσω στον ΟΠΕΚΕΠΕ ολόκληρο τον φάκελο του συγκεκριμένου δικαιούχου που έχει καταθέσει προσφυγή και να εξεταστεί ο φάκελός του από την αρχή, χωρίς να είναι δυνατή η τμηματική πληρωμή του πριμ.
Αντιθέτως, όσοι έχουν απλά σημειώσει στις συμβάσεις που υπέγραψαν την επιφύλαξή τους σχετικά με το εγκεκριμένο ποσό, δεν θα έχουν πρόβλημα σε αυτή τη φάση των πληρωμών.


agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: