Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου η ταινία «Έξοδος 1826»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του γυμνασίου και των Δ, Ε και Στ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου την κινηματογραφική ταινία «Έξοδος 1826» που παρουσίασε την Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το Μορφωτικό – Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ταινία, το εκπαιδευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο της οποίας έχει άλλωστε χαρακτηριστεί ως υψηλής ποιότητας από το.... Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Την ταινία, που προβλήθηκε στο πλαίσιο της επετείου της εξόδου του Μεσσολογίου (10 Απριλίου 1826) παρακολούθησαν το απόγευμα της Δευτέρας και δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου συγκεντρώνοντας αντί για εισιτήριο τρόφιμα για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου, που θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ενόψει Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη που αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: