Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Απίστευτη απάτη στη Θεσσαλονίκη-Πουλούσε μετοχές ανύπαρκτης εταιρείας εξαγωγής... νερού στην Ινδία!

Κατάφερε να αποκομίσει μια περιουσία που ξεπερνά τα 770.000 ευρώ
Στην εξιχνίαση μιας πρωτοφανούς υπόθεσης απάτης έφτασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με 17 θύματα συνολικά και δράστη έναν 50χρονο, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 50χρονος εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματα του ως ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής φυσικού εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην Ινδία και στους οποίους υπόσχονταν μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του, με σκοπό να πάρει τα χρήματα τους και να γίνει «καπνός».

Όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στη χώρα εισαγωγής, τη σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες επιτυχημένες – αναγνωρισμένες στο χώρο, εξαπάτησε συνολικά 17 παθόντες, από τους οποίους απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 771.706 ευρώ.
Για να γίνει πιο πειστικός, έδινε ως αντάλλαγμα μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, πλην όμως τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: