Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Με τους μισούς γιατρούς λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Σε οριακό σημείο βρίσκεται τα χρόνια της κρίσης η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο ενώ -όπως όλα δείχνουν- οι ανάγκες ακόμη μιας απαιτητικής τουριστικής περιόδου θα καλυφθούν με το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει έπειτα από τις απανωτές αποχωρήσεις κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.
«Η προσέλευση των ασθενών θα...... αυξάνεται όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από το Πάσχα» αναφέρει στο halkidikifocus.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής, Ναταλία Κεσίδου.

«Οι ελλείψεις αγγίζουν το 50% σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ενώ οι εφημερίες καλύπτονται τόσο με μετακίνηση συναδέλφων από τα Κέντρα Υγείας του νομού όσο και με πρόσθετες εφημερίες» συμπληρώνει.
Ειδικότερα, εφημερίες εκτελούν οι παθολόγοι, οι παιδίατροι και οι μικροβιολόγοι που υπηρετούν στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
«Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει παιδίατρος το απόγευμα ή στη διάρκεια της νύχτας παρά μόνο τα πρωινά, στα Κέντρα Υγείας» υπογραμμίζει η κ. Κεσίδου.
Νέες αποχωρήσεις
Μέχρι την περίοδο του Πάσχα λήγει σταδιακά η σύμβαση τριών επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν παθολόγο, έναν ακτινολόγο και έναν καρδιολόγο. «Είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέου επικουρικού ιατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.
Χωρίς ΩΡΛ και δερματολόγο
Εδώ και τρία χρόνια στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει ωτορινολαρυγγολόγος ύστερα από τη συνταξιοδότηση του μοναδικού γιατρού ενώ σύμφωνα με την κ. Κεσίδου αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν υπάρχει σε καμιά δημόσια μονάδα υγείας της Χαλκιδικής.
Για περισσότερο από έξι χρόνια στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει δερματολόγος παρά μόνο στη μονάδα του ΠΕΔΥ-ΚΥ Νέων Μουδανιών κατά τις εργάσιμες ημέρες και τις πρωινές ώρες.
Δυσλειτουργίες και στη Μαιευτική-Γυναικολογική
Με «νύχια και με δόντια» οι τρεις γιατροί κρατούν ζωντανή τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.
«Η κατάσταση και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οριακή και θα επιδεινωθεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο οπότε και λήγει η σύμβαση του ενός επικουρικού γιατρού. Η προσέλευση είναι αυξημένη με πολλά επείγοντα περιστατικά και τοκετούς» επισημαίνει η κ. Κεσίδου.
«Βρισκόμαστε σε αναμονή για τη μετάθεση μιας γυναικολόγου από το Νοσοκομείο της Λήμνου καθώς και για την πρόσληψη ενός επικουρικού» προσθέτει.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής εκφράζει την ανησυχία της και για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ και την επάρκεια των πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Τέλος, σοβαρές παραμένουν οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
 
Χρήστος Πέτρου
 halkidikifocus

Δεν υπάρχουν σχόλια: