Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στην περιοδεία του Μ. Βορίδη

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαρτίου, η οργάνωσή μας ακολούθησε το βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών κύριο Μάκη Βορίδη στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο στη Νέα Τρίγλια και στην ξενάγησή του στο Δήμο Κασσάνδρας. Επισκεφθήκαμε την Κασσανδρεία όπου συνομίλησαμε με τον Δήμαρχο και τον νομαρχιακό και τοπικό συμβούλιο, τη Νέα Σκιώνη, το Παλιούρι, το Πευκοχώρι και τελικός προορισμός μας ήταν η Άφυτος όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του ως νομαρχιακή.... οργάνωση νεολαίας, να ακούσουμε τις προτάσεις του και να εκφράσουμε κι εμεις ανησυχίες και προβληματισμούς του τόπου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του Νομού, ιδιαίτερα των οδικών δικτύων και των φραγμάτων. Θέματα που θίχτηκαν επίσης, ήταν το πανεπιστημιακό άσυλο σε συσχετισμό με επίκαιρα γεγονότα και η πανεπιστημιακή αστυνόμευση, η περικοπή των αθλητικών προνομίων και η στήριξη των αθλητών μέσω υποδομών, χρηματοδότησης και οργάνωσης του χώρου με σκοπό την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων και μεταρρυθμίσεων. Θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων μας ήταν η αναφορά στο μεταναστευτικό, όπου ο κύριος Βορίδης εξέφρασε την επιθυμία του για την κατάργηση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για τους αιτούντες άσυλο , και την σωστή καταγραφή των εισερχομένων προσφύγων, έχοντας και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα,  και μεταναστων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει ο χαρακτηρισμός τους ως πρόσφυγες, άρα και η προστασία τους, και αναπτύχθηκε η πεποίθηση της σωστής φύλαξης των υδάτινων συνόρων μας. Στελέχη της οργάνωσης μας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους πάνω στο θέμα του brain drain, τη "διαρροή εγκεφάλων ". Τέλος, το ενδιαφέρον του κύριου Βορίδη στράφηκε προς τους λόγους της νεολαίας για την ενασχόλησή τους με την ΟΝΝΕΔ και άκουσε δικές μας τοποθετήσεις.
Τον ευχαριστούμε, λοιπόν, πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξε και ευχόμαστε οι προβληματισμοί μας να μεταφερθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: