Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σχόλιο Ευθ.Καρανάσιου: «Σπρώχνουν» τη χώρα ολοταχώς στη δραχμή.



Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε πάνω από 12 μήνες για να κλείσει την αξιολόγηση με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων, ολιγώρησε σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας πιστεύοντας ότι με την πολιτική διαπραγμάτευση θα μπορούσε να διχάσει τους δανειστές και να πετάξει έξω από το πρόγραμμα το ΔΝΤ.
Η χώρα μας πλέον πέφτει σε χρηματοδοτικό κενό όταν χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, δηλώνουν ότι αποχωρούν από τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, στην περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχωρήσει.


Το δίλημμα που διαμορφώνεται δεν είναι ΔΝΤ ή Ευρώπη αλλά σκληρά μέτρα τύπου ΔΝΤ ή Grexit.

Η πραγματική οικονομία βαθαίνει περισσότερο στον βάλτο της ύφεσης, οι νέοι φόροι και οι εισφορές γονατίζουν μικρομεσαίους και επαγγελματίες.
Μπορεί διεθνώς να διεξάγεται ένα παιχνίδι ευθυνών (blame game) για το ποιος φταίει για την αποτυχία της Ελλάδας να βγει από την κρίση, όμως η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ενισχύει αυτούς που θέλουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: