Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Το κινητό και ο υπολογιστής βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον ένα αναπόσπατο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Παρόλα αυτά η κατάχρηση των τεχνολογικών συσκευών, όπως το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής, προκαλεί σοβαρά προβλήματα και μάλιστα, πλέον, έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική τους χρήση βλάπτει σοβαρά την υγεία μας.
Αυτά τα πέντε κομμάτια της υγείας μας που κινδυνεύουν από σοβαρές βλάβες λόγω υπερβολικής δόσης τεχνολογίας:.....

-Εγκέφαλος: πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι παραμονή μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή του τάμπλετ για περισσότερες από επτά ώρες την ημέρα, όχι μόνο καταστρέφει να γκρίζα κύτταρα, αλλά επηρεάζει αρνητικά και το κέντρο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη συμπόνοια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει νεώτερης ηλικίας άτομα σε βίαιες συμπεριφορές.
-Μάτια: ο διαρκής έλεγχος του κινητού μας, για μηνύματα, μέιλ, ειδοποιήσεις, ανανεώσεις προφίλ και όλα αυτά που κάνουμε καθημερινα, οδηγεί σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν "ψηφιακή κόπωση των ματιών", η οποία συνοδεύεται από θολή όραση, πονοκεφάλους, ξηροφθαλμία και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα, αφήστε που έχει αρνητικές επιδράσεις στη μυωπία και την πρσβυωπία.
-Μέση-πλάτη-αυχένας: ναι, το ξέρουμε ότι όλοι τονίζουν ότι πρέπει όταν καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή να έχουμε συγκεκριμένη στάση. Επίσης, όλοι ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα η στάση αυτή δεν μπορεί να κρατηθεί και αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν χρησιμοποιούμε μια μιρκότερη συσκευή, όπως το κινητό. Οι γιατροί, μάλιστα, έχουν εφεύρει μια έκφραση για τα προβλήματα που προκαλεί η υπερβολική χρήση του κινητού για την αποστολή μηνυμάτων, μιλώντας για "αυχένα του SMS".
-Ύπνος: ο εθισμός στη χρήση των social media οδηγεί σε αϋπνία, κακό ύπνο και όλα τα συμπαραμαρτούμενα, ενώ και το φως από την οθόνη δεν βοηθά σε ομαλό ύπνο.
-Ψυχική υγεία: η "νομοφοβία" είναι η κρίση πανικού που παθαίνουμε όταν δεν βρίσκουμε το κινητό μας, ή όταν βρισκόμαστε σε περιοχή που δεν μπορούμε να συνδεθούμε με το διαδίκτυο. Είναι ψυχική διαταραχή και αν την αισθανόμαστε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια ειδικού.
Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: