Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία της Τ.Ε Χαλκιδικής του Κ.Κ.Ε για τη δίκη του Θ.Καραβασιλικού



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ σ. ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Δικάζεται στις 25/1 το μέλος του Κ.Κ.Ε, Καραβασιλικός Θόδωρος μετά τη σύλληψή του το 2013 για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός – EldDorado” για την εξόρυξη χρυσού.
Θυμίζουμε ότι ο σύντροφος είχε δεχτεί άνανδρα και λυσσαλέα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και μετά από παρέμβασή της Κομματικής Οργάνωσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και επιβεβαιώθηκε ο ξυλοδαρμός του, παρά τα 73 χρόνια του.

Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της βίας και της καταστολής, καθώς  σέρνεται σε δίκη αγωνιστής,ο οποίος κακοποιήθηκε με βάναυσες μεθόδους από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αποδεικνύεται ότι μπροστά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και στην υπεράσπισή τους, επιστρατεύεται η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που γκρεμίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, συνοδεύεται από την πολιτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.
Η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά και με αφορμή τη δίκη του Θ. Καραβασιλικού το όργιο βίας και καταστολής που εξελίχθηκε σε βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής. Επίσης, καταγγέλλει τη βία που ασκήθηκε απέναντι του, και τη δίωξή του από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να μη φοβηθεί και από την τελευταία επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Να περιφρουρήσει τους αγώνες του από κάθε τυχοδιωκτικό και προβοκατόρικο στοιχείο. Να δυναμώσει τον ενιαίο αγώνα εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών εναντία σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: