Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Προσπάθεια να βγουν οι αγρότες ενωμένοι στους δρόμους στην Κεντρική Μακεδονία

Να «βγουν» δυναμικά στις επερχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις «ως Κεντρική Μακεδονία», δουλεύουν εντατικά το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, με τις συζητήσεις μεταξύ τους να διεξάγονται σε θετικό, αλλά και ενωτικό κλίμα. Έτσι κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου του 2017, οπότε και αναμένεται να γίνει η καθοριστική ευρεία συνάντηση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα....
συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, που θα αποτελέσει και τη βάση εξόδου τους στους δρόμους, περίπου στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Στη συνάντηση του Σαββάτου, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, οι αγρότες που αποφάσισαν να βγουν ενωμένοι στις φετινές κινητοποιήσεις στην Κεντρική Μακεδονία όρισαν μια ολιγομελή συντονιστική επιτροπή.

«Από σήμερα κιόλας, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ξεκινάμε την ενημέρωση σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος για το εγχείρημα που οργανώνεται», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς. Ουσιαστικά, στόχος είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση δυνατών μπλόκων στην Κεντρική Μακεδονία, τόνισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Χαλκιδική, Δερβένι, πράσινα φανάρια - ανατολική Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι και Αιγίνιο. Στο σχεδιασμό εντάσσεται να συμπεριληφθούν στην προσπάθεια ένωσης της Κεντρικής Μακεδονίας και οι περιοχές των Σερρών, που παραδοσιακά στήνεται ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα στη χώρα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αυτό του Προμαχώνα, αλλά και τα Κερδύλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: