Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

10 χρόνια φυλάκισης σε 69χρονο για ασέλγεια σε βάρος 4χρονης

Καταδικαστική και μάλιστα ομόφωνα, ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, για τον 69χρονο Χανιώτη που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος τετράχρονου κοριτσιού σε χωριό του Πλατανιά το 2007.
Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών στον 69χρονο.
Επίσης κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου για να υπολογιστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο 69χρονος θα οδηγηθεί κατευθείαν στην φυλακή καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η τυχόν έφεση που θα υποβάλλει δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Πάντως η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς ο Εισαγγελέας ζήτησε απο το Δικαστήριο να σταλεί η συνολική δικογραφία στα Δικαστήρια των Χανίων προκειμένου να εξεταστεί και η καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος της αδελφής του μικρού κοριτσιού, που τότε ήταν μόλις 9 ετών.
Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ρούλα Παυλαντωνέα, δήλωσε στο Flashnews.gr, πως η οικογένεια των κοριτσιών αισθάνεται, έστω και μετά απο τόσο χρόνια, δικαιωμένη.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Χανίων ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.
Όμως στην συνέχεια υπέβαλλε έφεση και το Πενταμελές Εφετείο ακύρωσε την πρώτη καταδίκη με την αιτιολογία της αλλαγής της σχετικής δικονομίας και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.
Επιπλέον οι δικαστές αποφάσισαν πως η δίκη πρέπει να επαναληφθεί εξ αρχής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης, το οποίο αποφάσισε την καταδίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: