Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Έγραψα πάρα πολλές φορές για την αντιμετώπιση στη χώρα μας των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το κράτος, και την χαρακτήρισα  ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ.
Έναυσμα για τους χαρακτηρισμούς μου αυτούς εδώ και χρόνια μου δίνουν μαρτυρίες και καταγγελίες τόσο των ασθενών, όσο και των συγγενών τους, που εξαιτίας των διαφόρων κρατικών «τακτικών», ανεβαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ έναν Γολγοθά.
Σε κάθε χρονογράφημα μου που έχει να κάνει με το….
«κράτος πρόνοιας», έχω αντιδράσεις από τα γνωστά κομματόσκυλα, που σπεύδουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, υπερασπιζόμενοι τις «λατρευτές» τους κυβερνήσεις και, τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ πολιτικούς τους που από ΚΑΤΑΡΑ βρεθήκαν να «διοικούν» την υγεία της χώρας.
Είδαμε, και βλέπουμε, τα χαΐρια τους, την ΔΙΑΛΥΣΗ που έφεραν στην υγεία, τα ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ που έγιναν κρυφά και φανερά σε βάρος των ασθενών (κάποιοι λένε σε βάρος των «ταμείων», μόνο που τα ταμεία τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ εμείς, δεν τα πληρώνουν αυτοί), ΜΑΘΑΜΕ για ζωές που χάθηκαν και χάνονται εξαιτίας της ΔΙΑΛΥΣΗΣ και των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ στην υγεία, αλλά ΕΜΕΙΣ, σαν λαός, ακόμα καθόμαστε και τους «καμαρώνουμε», και τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι για να μας κάνουν ακόμα τόσα και περισσότερα μόλις ξαναβγούν, γιατί η βλακεία μας είναι τέτοια, που θα τους ξαναψηφίσουμε.
Έτσι, για να μην ξεχνάμε κάποιες «λεπτομέρειες» όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη μας.
Η Αναπηρία στη χώρα μας, έχει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ αντιμετώπιση ακόμα και από την «Ζιμπάμπουε». Το «κράτος» εξαντλεί την «ευαισθησία» του ΟΧΙ στους Έλληνες.. Δείχνει την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ του στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ΚΟΒΟΝΤΑΣ άμεσα και έμμεσα τις όποιες «παροχές» τους μέσω των «επιτροπών» αναπηρίας.
Βλέπετε, οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες «κοστίζουν» πολλά σε φάρμακα και λοιπές παροχές, οπότε, πρέπει να «κοπούν» από τις επιτροπές, να γίνουν τα γνωστά «θαύματα», και οι ασθενείς να γίνουν καλά.
Έχουμε πει πολλές φορές για τα «θαύματα» των ΚΕΠΑ, έχουμε πει άλλες τόσες φορές, για την ΣΚΟΠΙΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, έχουμε πει για την Αναπηρία στο Ανάπηρο Κράτος που ζούμε (μέχρι στιγμής), έχουμε πει για την «ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ» των παθήσεων και των ποσοστών αναπηρίας, τα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ «εργαλεία» των επιτροπών που σε συνδυασμό με κρυφές και φανερές εντολές και εγκυκλίους, ταλαιπωρούν με τον … «νόμο», τον κοσμάκη.
Διαβάστε Συνέλληνες και ΦΡΙΞΤΕ.
«Όταν έναν άνθρωπο με σύνδρομο Down και παραπληγία τον περνάς από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 4 φορές επιτροπή για να μην του δώσεις αυτό που δικαιούται, τότε πείτε μου ποιος έχει την αναπηρία τελικά;
Η υπομονή εξαντλήθηκε πλέον και η ευγένεια επίσης...
Από σήμερα το θέμα αναλαμβάνει η Εισαγγελία, και έτσι αναγκάζομαι να κάνω κάτι που από την αρχή δεν ήθελα, το θέμα θα βγει στην δημοσιότητα και δεν θα σταματήσει μέχρι ο Νίκος να δικαιωθεί.....»
Σαν τον Νίκο Συνέλληνες, είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ τα ΘΥΜΑΤΑ των διαφόρων επιτροπών με διάφορες χρόνιες παθήσεις, άτομα που από 90% αναπηρία κατέβηκαν στο 50%, (λόγο περικοπών και θαυμάτων).
ΕΥΤΥΧΩΣ, που δεν είναι παντου έτσι, ΕΥΤΥΧΩΣ, που υπάρχουν ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ πρώτα απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ΤΙΜΟΥΝ τον όρκο που έχουν δώσει και δεν γίνονται ΣΥΝΕΡΓΟΙ σε πολιτικές ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Πολλοί είναι πλέον οι ασθενείς που κινούνται νομικά, πολλές οι υποθέσεις που πάνε στον εισαγγελέα.
Καιρός είναι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, και να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: