Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Κάνει πως κοιμάται και βάζει το παιδί της να ζητιανεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Η κάμερα του Seleo, κατέγραψε μια σκηνή εκμετάλλευσης ανηλίκου από την μητέρα του, που το πωρωθεί σε επαιτεία. Η μητέρα δήθεν κοιμόταν και όταν στο ποτηράκι του ανηλίκου έβαζαν οι περαστικοί λεφτά ξυπνούσε...

Το φαινόμενο της επαιτείας ως «επάγγελμα» είναι συχνό στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν άστεγοι που πραγματικά έχουν ανάγκη και ζητούν χρήματα ευγενικά και διακριτικά. Αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, που μερικά περιστατικά προκαλούν και γεννούν διάφορες ιδέες. 
Κάτω από τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες με τα πολύχρωμα λαμπάκια και μέσα στο χιλιάδες κόσμο, στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, ένα κοριτσάκι κάθισε στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας κάποιος να βάλει κέρματα στο χάρτινο ποτήρι που κρατάει. Δίπλα του, ήταν μια γυναίκα, που παρουσιαζόταν ως μητέρα του και ήταν ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο, πάνω σε επιφάνεια από κούτες. 
Αυτό που προκαλεί, είναι πως κάθε φορά που γέμιζε το ποτηράκι από κέρματα των περαστικών, η γυναίκα ξυπνούσε, έβαζε τα χρήματα στη τσέπη της και έπεφτε ξανά για ύπνο(;). 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, το φαινόμενο αυτό της επαιτείας ευαισθητοποιεί. Ιδιαίτερα όταν ένα μικρό κορίτσι, είναι εκτεθειμένο στο τσουχτερό κρύο, που έχει αυτές τις ημέρες στην πόλη και βλέπει τους υπόλοιπους ανθρώπους να περνούν αδιάφορα από δίπλα της.  
 seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: