Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: 13η σύνταξη σε 1,6 εκ. συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χαμηλοσυνταξιούχους και πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί".

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αρχικά αναφορά στις θυσίες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Έλληνες πολίτες, αλλά και στο βάρος που σηκώνει η χώρα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
"Η Ελλάδα, με τις θυσίες του λαού, κράτησε και κρατάει το βάρος της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Έφτασε η ωρα να το αναγνωρίσει αυτό και η Ευρώπη. Η απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, είναι πολύ σημαντική. Η απόφαση για τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις. Στόχος μας είναι η ποσβαση στις αγορές και η ανάκτηση κυριαρχίας μας" σημείωσε ο πρωθυπουργός. 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε "κάθε ευρώ που περισσύει, θα διανέμεται στους αδύναμους πολίτες" κι ανακοίνωσε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους. "Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε όσους έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις σε συντάξεις τους. Ουσιαστικά, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη την 13η σύνταξη για όσους έχουν ανάγκη. Χορηγούμε άμεσα 617 εκ. ευρώ σε 1,6 εκ. συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη κάτω από 800 ευρώ και η διανομή θα γίνει από κάτω προς τα πάνω" τόνισε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε δε ότι "όσο τα περιθώρια θα διευρύνονται, τόσο ουσιαστικότερη θα είναι η στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Τη συμφωνία με εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, αλλά θα υπερασπιστούμε και την κοινωνική συνοχή" τόνισε.
Η δεύτερη εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα αφορούσε το πάγωμα της άυξησης του ΦΠΑ που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Όπως είπε "δεσμευόμαστε για την εξίσωση του ΦΠΑ και θα την εφαρμόσουμε", ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη και η ελληνική πολιτεία χρωστούν πολλά στους νησιώτες, οι οποίοι και πρέπει να στηριχτούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
"Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα, πρώτο μέλημα είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Αυτοί που σήκωσαν βάρη της κρίσης, είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη" πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: "Τις ημέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία μέτρα ενός μαραθώνιου. Θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και δυνατοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: