Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αυξημένο τζίρο ανακοίνωσε το Facebook

Με αύξηση του τζίρου του κατά $2,5 δισ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έκλεισε το Facebook το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016, ενώ παρουσίασε και στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά χρήσης του ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, οπως αναφέρει το gr.pcmag.com, το 51% των εσόδων της εταιρείας για το προηγούμενο τρίμηνο προήλθαν από την αγορά της Βόρειας Αμερικής, παρότι μόλις το 13% των χρηστών της πλατφόρμας κατοικεί εκεί.
Το 19% των χρηστών, που.....
απέδωσε το 23% του συνολικού τζίρου για την ίδια περίοδο, εδρεύει στην Ευρώπη. Αν και σχεδόν τα 2/3 των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook βρίσκονται σε κάποια χώρα της Ασίας, η εν λόγω αγορά είναι υπεύθυνη μόνο για λίγο παραπάνω από το 1/4 των εσόδων της εταιρείας.
Είναι κατανοητό βέβαια, ότι πολλοί από τους χρήστες σε αναπτυσσόμενες αγορές, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στην Ασία, περιορίζουν τη δραστηριότητά τους στις βασικές -και δωρεάν- λειτουργίες της πλατφόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: