Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Πολλά είναι τα χρονογραφήματα που έγραψα για την «ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», την Υγεία στην Ελλάδα, η οποία εξαιτίας διαφόρων πειραματισμών, σκοπιμοτήτων, και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ατόμων στο τιμόνι της πήγε κατά διαόλου, διαλύθηκε, και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους ενόχους δεν έκατσε στο σκαμνί μέχρι σήμερα.
ΟΡΓΙΑ επί ΟΡΓΙΩΝ για δεκαετίες, βρήκαν σαν «δεκανίκι» την δικαιολογία της «κρίσης».
Αποδέκτες ΟΛΩΝ αυτών των καταστάσεων, ποιοι άλλοι; Οι ασθενείς, οι ασθενείς που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, τις «ασφαλιστικές εισφορές» τους να πέφτουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο, αλλά και στις τσέπες επιτηδείων  οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος του ανθρώπινου πόνου.
Για να δούμε τι έχουμε στην εφιαλτική καθημερινότητα μας, έτσι, για να μην ξεχνάμε τι μας περιμένει έτσι και κάνουμε το…. Λάθος, και αρρωστήσουμε.
Έχουμε και λέμε….
Νοσοκομεία σε υπολειτουργία, με τα φαρμακεία τους σχεδόν ΑΔΕΙΑ ακόμα και από τα πιο απλά φάρμακα, αλλά και ελλείψεις ακόμα και σε βαμβάκι, γάζες, κλπ.
Δεν είναι λόγια δικά μου Συνέλληνες, είναι στοιχεία από καθημερινές ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς, και συγγενείς τους.
Είναι γεγονότα, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.
Πάμε παρακάτω.
Συγχώνευσης, αλλά και ΛΟΥΚΕΤΑ σε διάφορες κλινικές Δημόσιων Νοσοκομείων στα πλαίσια των περικοπών λόγο «κρίσης»…..
Ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ΑΣΧΕΤΑ με το ότι οι διάφορες «κυβερνήσεις» ανακοίνωναν «προσλήψεις και κάλυψη κενών»…..
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, και συρρίκνωση των παροχών υγείας, ΣΚΟΠΙΜΑ….
Και βγαίνουν οι γιατροί και ανακοινώνουν ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΟΛΑ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»…
Ουρλιάζουν για να καλύψουν ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.
Και ξέρετε τι συμβαίνει Συνέλληνες;
Οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ οι επιστήμονες, ΦΕΥΓΟΥΝ έξω, γιατί πολύ απλά, η Υγεία στην χώρα, η ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!
Τρομακτικά απλά τα πράγματα, όπως πλέον τρομακτικό είναι και αυτό που ισχύει, δηλαδή το «ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ».
Το έγραψα αμέτρητες φορές.
Σχετικό με την πορεία της Υγείας στη χώρα μας, είναι το e-mail που πήρα από τον κύριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΑΝΑ, Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρίας Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής.
Ρίξτε μια ματιά στα έγγραφα, που μιλούν για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ….
Επισημάνσεις και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ, Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ….
Δεν αφορούν μόνο την περιοχή του Δρ. Γκανά, αλλά ΟΛΗ τη χώρα.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε αδέλφια, πως σε αυτή τη χώρα, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», δεν λαμβάνονται υπόψη οι όποιες προτάσεις – προειδοποιήσεις των επιστημόνων, αλλά των επικίνδυνων πολιτικάντηδων.
Θα επανέλθω.


 Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: