Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΔευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μαλλιά κουβάρια για τον 'Αριστοτέλη' ο Δήμος Προποντίδας με τον σύλλογο Πλεύση---Απάντηση Καρρά-Μπέη
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδος ποτέ δεν αρνήθηκε την παραχώρηση χώρων σε συλλόγους ή άλλους πολιτιστικούς φορείς, καθώς και σε μεμονωμένα άτομα για την διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, το αντίθετο μάλιστα, ο ΟΠΑ επιδιώκει την συνεργασία και την συστράτευση όλων στον κοινό αγώνα με στόχο την ανάδειξη και την υπηρεσία του Πολιτισμού.

Ο ΟΠΑ είχε προγραμματίσει ήδη πριν το καλοκαίρι του 2016 εκδήλωση για τις 26 Νοεμβρίου 2016 με αντικείμενο τα 2400 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου σταγειρίτη φιλοσόφου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Πλεύση ήρθε στα γραφεία του Οργανισμού αιτούμενος παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Νέων Μουδανιών για την διενέργεια ανάλογης εκδήλωσης.


Υποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημά του και του προτείναμε την διενέργεια κοινής διημερίδος, με συνεργασία ΟΠΑ και Πλεύση, με προφανή τα οφέλη για την μεγαλύτερη επιτυχία μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, όμως ο κ. Ιατρούδης, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευσή μου αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως ΄΄θα αντιδράσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Πλεύση΄΄ χωρίς να κατονομάζει ποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που θα αρνούνταν μια τέτοια προσπάθεια.

Στη συνέχεια, πρότεινα στον κ. Ιατρούδη να επιλέξει όποια ημερομηνία του Δεκεμβρίου επιθυμεί (αρκεί βέβαια το Πνευματικό Κέντρο να είναι ελεύθερο εκδηλώσεων). Και αυτό ο κ. Ιατρούδης το αρνήθηκε ισχυριζόμενος πως δεν θα έχει επιτυχία η εκδήλωση (προφανώς διότι θα έχει προηγηθεί ανάλογη εκδήλωση του Δήμου).

Ο ΟΠΑ υπηρετεί την τοπική κοινωνία και τον Πολιτισμό, ο ΟΠΑ δεν παρακάμπτει από τις βασικές του αρχές επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη συνεργασία με όλους.

Αναζητήθηκε λοιπόν νέα ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο και με εισήγηση του προέδρου της Πλεύσης καταλληλότερη θεωρήθηκε η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου (10 ημέρες πριν την ανάλογη εκδήλωση του ΟΠΑ). Έτσι λοιπόν το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Όλα τα παραπάνω, διαδραματίζονται ενώπιον δύο επιπλέον προσώπων – εργαζομένων στον Οργανισμό.

Δύο μέρες μετά, ο κ. Ιατρούδης επανήλθε ζητώντας από τους υπαλλήλους του Οργανισμού νέα ημερομηνία. Του έκανα γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει, η Πλεύση είχε ήδη στην διάθεση της την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Η ανακοίνωση του συλλόγου Πλεύση προς τον πρόεδρο του ΟΠΑ φαντάζει παντελώς εξωφρενική. Που είναι οι δύο ακυρώσεις της εκδήλωσης της Πλεύση, και τελικά ποιος είναι εκείνος που δεν σέβεται και προσβάλει τους εκπαιδευτικούς.

Οι φίλοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πως α) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κοινή διημερίδα, β) ο κ. Ιατρούδης αρνήθηκε κάθε ημερομηνία μέσα στον Δεκέμβριο, γ) όταν αρνείσαι την κοινή προσπάθεια διερωτώμαι κατά πόσον είναι ηθικό να απαιτείς ανάλογη εκδήλωση στον ίδιο χώρο λίγες μέρες πριν και ποιους σκοπούς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί, δ) το Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών παραχωρήθηκε στην Πλεύση την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, μετά λύπης δε συμπεραίνω πως ο κ. Ιατρούδης χρησιμοποίησε ως πρόφαση την προσπάθεια διενέργειας εκδήλωσης, και μέσω αυτής επεδίωξε απλά την σύγκρουση με τον Οργανισμό και τον Δήμο. Τα αίτια τα γνωρίζει μόνον ο ίδιος.


                           Ο Δήμαρχος                                                             Ο Πρόεδρος

                     Εμμανουήλ Καρράς                                                Εμμανουήλ Μπέης

Δεν υπάρχουν σχόλια: