Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Διάρρηξη και καταστροφές στο εργοτάξιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών - «Σήκωσαν» φορτηγάκι φορτωμένο με καλώδια…



«Σήκωσαν» φορτηγάκι φορτωμένο με καλώδια…
Θρασύτατη «εισβολή» και ληστεία στο εργοτάξιο του δήμου
Νεάπολης-Συκεών στη Νεάπολη, που είναι η δεύτερη σ’ έναν χρόνο!   




Στόχος θρασύτατων διαρρηκτών και ληστών για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους έγινε το εργοτάξιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ). Αυτή τη φορά, μάλιστα, εκτός από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις, απέσπασαν ως λεία και περιουσιακά στοιχεία του δήμου μεγάλης αξίας.
Το περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 4 τα χαράματα, όταν άγνωστοι καταστρέφοντας και παραβιάζοντας την μπάρα στην είσοδο του χώρου....
στάθμευσης οχημάτων, εισέβαλαν στις τρεις στεγαζόμενες αποθήκες-συνεργεία. Καταστρέφοντας το κυτίο ασφαλείας, ενεργοποίησαν τον μηχανισμό ασφαλείας και «σήκωσαν» τις γκαραζόπορτες για να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων στεγάζεται σταθμός του ΕΚΑΒ που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, κάτι που οι δράστες αγνόησαν παντελώς κι έκαναν ανενόχλητοι τη «δουλειά» τους, περιμένοντας να αναχωρήσει το ασθενοφόρο. Με τον ίδιο τρόπο «λειτούργησε» και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άλλη «ομάδα αγνώστων» πυρπολώντας και καταστρέφοντας ολοσχερώς  Ι.Χ. της ΚΕΥΝΣ.
Το σημερινό γεγονός αντιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι του δήμου το πρωί όταν προσήλθαν στους χώρους εργασίας τους και έκπληκτοι διαπίστωσαν παραβιασμένη τη μπάρα εισόδου στον χώρο, όπως επίσης και τις γκαραζόπορτες. Η έκπληξή τους, όμως, ήταν μεγαλύτερη όταν είδαν από το ένα συνεργείο να απουσιάζει ημιφορτηγό όχημα του δήμου τύπου VΑΝ και μεγάλη ποσότητα καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, τα οποία αποτέλεσαν τη λεία της εγκληματικής πράξης των κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων.
Αμέσως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, του οποίου άνδρες της Ασφάλειας προσήλθαν στον χώρο για τη διενέργεια έρευνας και τη λήψη αποτυπωμάτων. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Μικροέργων-Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές, ο οποίος έσπευσε στον χώρο, ενώ αργότερα προσήλθε στο Α.Τ. για την υποβολή μήνυσης.

«Αναδιάρθρωση μόνο στα χαρτιά…»
Όπως τονίζει για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «οι εκρηκτικές διαστάσεις που εμφανίζει η εγκληματικότητα είναι αποτέλεσμα της ελλιπέστατης αστυνόμευσης στην περιοχή και της σχεδόν μηδενικής παρουσίας αστυνομικών στους δρόμους και τις περιοχές του δήμου».
Το γεγονός αυτό κατήγγειλε εκ νέου, και μάλιστα πολύ πρόσφατα, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς (38588/29.9.16), με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές σε σχολεία του δήμου, από τα οποία αφαιρέθηκαν τμήματα των συστημάτων των αλεξικέραυνων, όπως και διδακτικά μέσα πληροφορικής.
«Οι κραυγές αγωνίας και οι επίμονες καταγγελίες μας δυστυχώς πέφτουν στο κενό, καθώς η εγκληματικότητα, οι βαν­δαλισμοί, οι εισβολές στα δημοτικά κτίρια και στα σχολεία, με σκοπό τη ληστεία εξελίσσονται με απτόητους ρυθμούς. Όχι μόνο η κρατική Αστυνομία είναι σχεδόν ανύπαρκτη στους δρόμους και στις περιοχές του δήμου, αλλά ακόμη και η εξιχνίαση των εγκληματικών περιστατικών και η απόδοση ευθυνών απέχει από το περί δικαίωμα αίσθημα της κοινωνίας. Σχεδόν έναν χρόνο πριν ομάδα ‘‘γνωστών αγνώστων’’, που ανέλαβε και την ευθύνη της πράξης τους, πυρπόλησε στον ίδιο χώρο Ι.Χ. του δήμου, αλλά ακόμη οι δράστες δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Σ.Δανιηλίδης κι αναρωτήθηκε: «Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε ως κανονικό κράτος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια της κοινωνίας και της προστασίας της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας;».
Ο δήμαρχος επαναφέρει και το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλοντας ότι η «συγχώνευση και η ταυτόχρονη αναδιοργάνωση των Αστυνο­μικών Υπηρεσιών, όπως και η επιπλέον στελέχωσή τους, μόνο στα λόγια και στα χαρτιά υφίστα­ται ακόμη, παρά τις διθυραμβικές παρουσιάσεις του σχεδίου από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.». Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, όπως τονίζει, είναι «τα Α.Τ. να παραμένουν αποδεκατισμένα καθώς λει­τουργούν με το 1/3 του προσωπικού που έπρεπε να διαθέτουν, και το οποίο μόλις και μετά βίας επαρκεί για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών και τη φρούρηση των γραφείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: