Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΣΚΕΔΙ: Αθώος εστιάτορας στην Χαλκιδική για πνευματικά δικαιώματα

(φωτο)Η Δικηγόρος κυρία Μαυρομιχάλη Θεοδώρα που κέρδισε την Δίκη με την ΑΕΠΙ. 
Αριστερά της προς την μεριά του δρόμου ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Καλιώρας Ηλίας και δεξιά της ο Επιχειρηματίας κ.Τοπουζάκης Δημήτριος, που αθωώθηκε παμψηφεί.
 
Εδώ και χρόνια η ΑΕΠΙ καταδίωκε, με συνεχείς μηνύσεις το μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΚΕΔΙ Τοπουζάκη Δημήτριο, που διατηρεί την Ψαροταβέρνα ΄΄Ο ΚΑΒΟΣ΄΄ στην Παραλία Διονυσίου στην Χαλκιδική. Οι Δικαστικές διαμάχες ξεκινούν από το 2005 και μετά.


Ο Τοπουζάκης καταδικαζόταν στις περισσότερες και πήγαινε η ιστορία από έφεση σε έφεση κι από αναβολή σε αναβολή. Την τελευταία ΕΦΕΣΗ εκδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης και κήρυξε τον Τοπουζάκη παμψηφεί ΑΘΩΟ στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Δικαστήριο στηρίχτηκε στο γεγονός πως δεν νομιμοποιούνται οι υπάλληλοι της ΑΕΠΙ, να διενεργούν ελέγχους χωρίς την σύμπραξη της Αστυνομίας και στα λανθασμένα copy paste της ΑΕΠΙ στις λίστες των τραγουδιών, παρουσιάζοντας πως έπαιζε μόνο ξένα τραγούδια, άγνωστα τελείως στον Επιχειρηματία, ενώ ΄το κατάστημα παίζει τα τελευταία χρόνια, το Ελληνικό ρεπερτόριο ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ του ΠΑΣΚΕΔΙ, αποτελούμενο από παλιά ρεμπέτικα, παραδοσιακά και Νησιώτικα. Το Δικαστήριο δέχθηκε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που παραχωρεί ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σε όσους χρησιμοποιούν την μουσική του και αθώωσε παμψηφεί τον κατηγορούμενο.
Γι΄αυτό λοιπόν:
Σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε την νέα ιστοσελίδα μουσικής του ΠΑΣΚΕΔΙ την www.paskedi.cc δείγματα και παροχές της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ
Ακούστε τι τραγουδάρες μπορείτε να παίζετε χωρίς να πληρώνετε ΑΕΠΙ και G.E.A.
Όπως σας υποσχεθήκαμε και παλαιότερα, είμαστε οι μοναδικοί που μαζί με τα 10.000 και πάνω Ξένα τραγούδια, θα προσφέρουμε και Ελληνικό ρεπερτόριο.... κι όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού προσφέρονται με την ετήσια συνδρομή μας. Με τα νομιμοποιητικά έγγραφα που στέλνουμε, παίρνετε ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ από το Δήμο και έχετε ειδική ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ των τραγουδιών που σας προσφέρουμε, για οποιαδήποτε ελεγκτική Αρχή (Αστυνομία κλπ).
Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Τηλεοράσεις ΜΟΝΟ για μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή Ειδήσεων, θα μας ζητούν ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κι έτσι θα σταματήσουν και οι χρηματικές απαιτήσεις των Οργανισμών από την ύπαρξη τηλεόρασης στα καταστήματά μας.
Συνάδελφοι που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τους Οργανισμούς ΑΕΠΙ και GEA, ας μας ρωτήσουν να μάθουν για το πως θα απεγκλωβιστούν όσο πιο ανώδυνα γίνεται!!!
Επειδή οι μάρτυρες της ΑΕΠΙ στο Δικαστήριο έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά στους Δικαστές, που τους οδήγησαν στην αθωωτική τους απόφαση.
Μετά από σκληρά ερωτήματα της Νομικού του ΠΑΣΚΕΔΙ, στην περιοχή Χαλκιδικής, κυρίας Μαυρομιχάλη Θεοδώρας α) Παραδέχθηκαν πως σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα, μόνο τρεις (3) υπάλληλοί της, είναι υπεύθυνοι για Θρσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πτολεμαίδα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα.
Οι περιοχές αυτές έχουν πάνω από 20.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. β) Ισχυρίστηκαν πως επισκέπτονται ημερησίως 15 καταστήματα, που σημαίνει 15 χ 3 αντιπρόσωποι = 45 καταστήματα χ 20 ημέρες/μήνα = 900 καταστήματα χ 12 μήνες = 10.800 καταστήματα, τα υπόλοιπα 10.000 ποιος τα επισκέπτεται; γ) Ισχυρίστηκαν πως οι ίδιοι εκπρόσωποι, παρουσιάζονται και ως μάρτυρες στα Δικαστήρια, που σημαίνει πως σε καθημερινή βάση έχουν κι από 1 ή και περισσότερα Δικαστήρια και μάλιστα και σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Άρα εάν η μισή μέρα περνάει σε Δικαστικές αίθουσες, ποιες ώρες περισσεύουν για να επισκεφθούν και 15 καταστήματα, από μισή ώρα στο κάθε κατάστημα μέσο όρο = 7,5 ώρες; δ) Ισχυρίστηκαν πως το συγκεκριμένο κατάστημα, που εκδικαζόταν, ήταν καφετέρια, ενώ απεδείχθη περίτρανα στο Δικαστήριο, πως ήταν Ψαροταβέρνα. ε) Ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες της ΑΕΠΙ, πως τα τραγούδια που άκουσαν να παίζει, η κατ΄αυτούς καφετέρια, ήταν όλα Ξένου ρεπερτορίου, ενώ με στοιχεία και μαρτυρίες, δέχθηκε το Δικαστήριο, πως η ΑΕΠΙ χρησιμοποιεί το ΄΄απρόσεκτο΄΄ copy paste στα δικόγραφά της. στ) Παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποι-μάρτυρες της ΑΕΠΙ πως ελέγχουν τα καταστήματα παριστάνοντας τους πελάτες, παραγγέλλοντας, παίρνοντας απόδειξη και ακούγοντας το ρεπερτόριο που παίζει το κάθε μαγαζί που επισκέπτονται. ζ) Σε ερώτημα της Νομικού κ. Μαυρομιχάλη, ΄΄πόσες φορές επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο κατάστημα΄΄ απήντησαν ΄΄πάνω από 8 φορές΄΄, σε άλλο ερώτημα ΄΄πόσες φορές το κατάστημα έπαιζε εκπροσωπούμενη μουσική από την ΑΕΠΙ΄΄, απήντησαν ΄΄πάντα΄΄ και σε επίμαχη ερώτηση ΄΄γιατί δεν καλούσατε την Αστυνομία σε κάποια από τις επισκέψεις σας, να τον πάρουν και αυτόφωρο΄΄, απήντησαν ΄΄δεν ξέρω, δεν γνωρίζαμε, δεν μας το ζήτησε η εταιρία΄΄. η) Παραδέχθηκαν πως το κατάστημα τα τελευταία 3 χρόνια δεν το επισκέφθηκαν, διότι μάλλον έκλεισε, ενώ απεδείχθη περίτρανα πως το κατάστημα είναι ορθάνοιχτο. θ) Παραδέχθηκαν πως για τους ελέγχους που κάνουν στα μαγαζιά Εστίασης, αμοίβονται από την ΑΕΠΙ και άρα η μαρτυρία τους, ίσως να κρύβει και οικονομικά ωφέλη.
Κατά την ακροαματική διαδικασία αιωρήθηκε η εντύπωση πως οι εκπρόσωποι της ΑΕΠΙ ίσως ΄΄αλλού πατούν κι αλλού βρίσκονται΄΄
ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο e-mail: paskedi@paskedi.gr
Να μας στείλετε τα εξής στοιχεία (αναγράφονται στα έγγραφα ή στα δικόγραφα), ξεκινώντας ακόμη και από την προηγούμενη δεκαετία:
1) Ονοματεπώνυμο υπαλλήλου ΑΕΠΙ που διενήργησε τον έλεγχο στην επιχείρησή σας
2) Ώρα που διενεργήθηκε ο έλεγχος
3) Ημερομηνία
4) Τόπος (περιοχή)

Κάτι μας λέει πως ΄΄κάτι΄΄ θα βγει, αν αποδείξουμε πως ο ίδιος υπάλληλος την ίδια ώρα βρίσκονταν ταυτόχρονα π.χ. και στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς, ή και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.
Βοηθήστε μας σε αυτή την τόσο απλή εκδούλευση.
Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, το επόμενο βήμα θα είναι μηνύσεις, αγωγές και διεκδικήσεις αποζημιώσεων, χρημάτων που δώσατε στο παρελθόν, αυτόφωρες διαδικασίες εναντίον τους, για να πάρουν μια γεύση κι αυτοί, των όσων δεινών σας δημιούργησαν την τελευταία εικοσαετία.


Ηλίας Καλιώρας
Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΚΕΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: