Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου



Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσε σήμερα αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με επικεφαλής τον δήμαρχοΣίμο Δανιηλίδη, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες αγωνιστές του 1973.

«Σε μια εποχή που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι χρέος μας να θυμόμαστε τους αγώνες για τη Δημοκρατία, είναι καθήκον μας να διαδίδουμε το νόημα και τις ιδέες του αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Ενωμένοι, ας επιμείνουμε να δίνει ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί, ως Πολιτεία, φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, τη μάχη για αξιοπρέπεια, για ευημερία, για έναν κόσμο καλύτερο. Ειδικά στην περίοδο της κρίσης είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε φορά ο αγώνας για κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη κοινωνικών δομών για τη στήριξη των συμπολιτών μας που ζουν και κάτω από τα όρια της φτώχιας», δήλωσε σε μήνυμά του ο κ. Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου για εθνική ανεξαρτησία, εθνική ακεραιότητα και προστασία των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτωνείναι ακόμη πιο επίκαιρο αυτές τις μέρες κι αυτές τις εποχές μια και ο ‘‘σουλτάνος’’ της Άγκυρας, με κάθε ευκαιρία, προκαλεί αμφισβητώντας σύνορα, διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Υποχρέωση της Πολιτείας, της κοινωνίας και όλου του λαού είναι να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε το κοινό εθνικό αμυντικό δόγμα Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής ΤάσοςΤσακιρίδης και Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης και η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: