Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Χάκερς «τρελαίνουν» τα ATM και βγάζουν ανεξέλεγκτα λεφτά

Προειδοποίηση σχετικά με συντονισμένες «επιθέσεις» από χάκερς σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης εξέδωσε πρόσφατα μια ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας. Οι χάκερς στοχοποιούν το κεντρικό σύστημα των τραπεζών με αποτέλεσμα πληθώρα ATM να βγάζουν ταυτόχρονα χρήματα, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως «ανέπαφο τζακπότ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Group IB.

Οι χάκερς δεν χρειάζεται καν να πλησιάσουν τα μηχανήματα, παρά έχουν ανθρώπους τους να περιμένουν έως ότου το ATM βγάλει τα χρήματα ώστε να τα πάρουν.
Μέχρι τώρα, οι χώρες που είναι γνωστό ότι έχουν πληγεί από αυτή τη διαδικασία είναι η Αρμενία, η Εσθονία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Βρετανία.
Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να κατονομάσει συγκεκριμένες τράπεζες.
Ο Ντμίτρι Βολκοφ της Group IB δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι από μια επιτυχημένη επίθεση οι χάκερς θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν έως και 400.000 δολάρια (περίπου 380.000 ευρώ) από ένα και μόνο μηχάνημα.
«Έχουμε δει τέτοιου είδους επιθέσεις στη Ρωσία από το 2013», δήλωσε ο Βόλκοβ στο BBC.
«Η απειλή είναι σοβαρή. Οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο της τράπεζας και στα συστήματα πληροφοριών. Αυτό τους επιτρέπει να ληστέψουν την τράπεζα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Δύο κατασκευάστριες εταιρείες ATM, η Diebold Nixdorf και η NCR Corp, δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι έχουν επίγνωση της απειλής.
«Ανεβάζουν τις επιθέσεις τους στο επόμενο επίπεδο με το να είναι σε θέση να προσβάλουν έναν μεγάλο αριθμό μηχανημάτων ταυτόχρονα», δήλωσε στο Reuters ο
 διευθυντής της Diebold Nixford, Νίκολας Μπιγιετ.
«Γνωρίζουν ότι θα συλληφθούν αρκετά γρήγορα, οπότε οργανώνουν τις επιθέσεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να πάρουν χρήματα από όσο περισσότερα ATM γίνεται».


 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: