Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ 2

Μια και καταπιάστηκα με τα «παλιά», το έψαξα, και τελικά Συνέλληνες είμαστε μια από τα ΙΔΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΓΥΡΟ ΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ», ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Φυσικά μιλώ για το χώρο της ΥΓΕΙΑΣ (όχι πως άλλαξε κάτι σε άλλους τομείς προς το καλύτερο), για τις ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ που της εξασφάλισαν οι «αρμόδιοι», οι οποίοι έχουν αποδειχτεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, αλλά……
Από το 2007 έρχεται το χρονογράφημα σήμερα, και όπως θα διαπιστώσετε, η κατάσταση, είναι ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.

«Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΥΓΕΙΑ. (23/01/2007)
Λένε, πως αν δεν πάθεις, δεν μαθαίνεις.
Τελικά, έπαθα, και έμαθα, και άρχισα να βλέπω λεπτομέρειες που σε άλλη περίπτωση δεν θα τις έβλεπα, και έτσι και μου μιλούσαν  γι αυτές, θα τους έλεγα τρελούς.
Γνώρισα λοιπόν το σύστημα υγείας της χώρας μας, γνώρισα το ΙΚΑ και τις «παροχές» του, γνώρισα το απάνθρωπο πρόσωπο της «διοίκησης» της υγείας στην Ελλάδα.
Είδα, και βλέπω καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο, που για να ανακουφιστεί πάει σε εξωτερικά ιατρεία και πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του, γιατί δεν μπορεί να βρει γιατρειά μέσα στα νοσοκομεία.
Είδα  και βλέπω καθημερινά μεγάλα νοσοκομεία, με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του, και ΔΕΝ μπορεί να παρέχει βοήθεια στους αρρώστους.
Είδα να υποχρεώνονται όσοι έχουν βαριά περιστατικά ασθενών, να παίρνουν αποκλειστικές νοσοκόμες, τις οποίες όμως δικαιολογεί το ΙΚΑ ΜΟΝΟ για το βράδυ, ενώ χρειάζονται μόνο για την ημέρα.
Και να η φοροδιαφυγή.
Ούτε αποδείξεις, ούτε τίποτα, μαύρα καθαρά χρήματα, τα οποία όμως το ΙΚΑ, και το σύστημα υγείας, ούτε ερωτάει, ούτε και το ενδιαφέρει αν υπάρχουν, και πως τα φέρνει ο κοσμάκης πέρα, να δίνει κάθε μέρα 50 ευρώ!
Είδα και βλέπω όλη την ΠΑΡΑ-ΥΓΕΙΑ να ανθεί ανενόχλητη, και τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν «παζάρια», όπου έχεις;
ΘΑ γίνεις καλά.
Δεν έχεις;
Αει σιχτίρ, τράβα πέθανε.
Είδα, και βλέπω καθημερινά, αρρώστους να περιμένουν με τις ΩΡΕΣ τη νοσοκόμα, αλλά εκείνη να μην προλαβαίνει, γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει «περικοπές», αφήνοντας τα νοσοκομεία με ελάχιστο προσωπικό, και τον κόσμο στην μοίρα του.
Τελικά ξέρετε κάτι;
Το σύστημα υγείας το καταστρέφουν εκείνοι που τάχα κόπτονται για την καλή λειτουργία του.
Χάρη σε αυτούς, θησαυρίζουν οι ιδιώτες από τα χρήματα του κοσμάκη.
Ψεύτες, κλέφτες, υποκριτές, κομματόσκυλα, παρατρεχάμενοι.
Ανίκανοι όλοι για τη θέση που σας έχει φυτέψει η όποια κυβέρνηση.
Εσείς καταστρέψατε το δημόσιο, και κάνατε πλούσια τα ιδιωτικά συγκροτήματα.
Μη τολμήσει και βγει κανείς  και μου πει ότι όλα πάνε καλά και ότι υπάρχει κάθαρση γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.
Τα όποια υποκείμενα, λυμαίνονται το χώρο της υγείας, και σαν τα κοράκια πέφτουν πάνω στους αρρώστους για να τους φάνε τις σάρκες.
Είδα, και βλέπω καθημερινά, ότι μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στην υγεία που κάποιοι προσπαθούν να τα παρουσιάσουν έτσι.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Και γι αυτό υπάρχουν τα ανάλογα άτομα που το φροντίζουν.
Έκαναν μαγαζάκια τους τα δημόσια νοσοκομεία, και από εκεί στέλνουν τον κόσμο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Ο κόσμος όμως πληρώνει στο κράτος, η για να το πω καλύτερα, το κράτος κάνει αφαίμαξη στον κόσμο, τάχα δήθεν για να του παρέχει υγεία, κάτι που δεν κάνει.
Είδα, και βλέπω καθημερινά, άκουσα, και ακούω, και ψάχνω στοιχεία, που θα τινάξουν στον αέρα αρκετά καθικια που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.
Είδα όμως, και βλέπω καθημερινά, γιατρούς, και προσωπικό ΗΡΩΕΣ, που πίστεψαν στον ΟΡΚΟ τους, και παλεύουν, και προσφέρουν, παρόλο που κάποιοι άλλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Η Υγεία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ φίλοι μου.
Έπαθα, και έμαθα, και τους τελευταίους έξι μήνες, σε καθημερινή βάση ανακαλύπτω όλο και κάτι καινούργιο, και με παίρνει η μπόχα όχι από τις ανοιχτές πληγές των αρρώστων, αλλά από τα «αρώματα» κάποιων που είναι ποιο βρωμερά και από την πιο μολυσμένη πληγή.»
Λοιπόν αδέλφια; Η κατάσταση συνεχίζεται, κάθε φέτος και χειρότερα, και για κάποιους, ΟΛΑ πάνε καλά…
Καταβάλλουν «προσπάθειες» για να λύσουν τα σοβαρά (ανάθεμα και αν μπορούν , αν τους νοιάζει, να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και αν ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάτι) προβλήματα της υγείας (δημιουργώντας της σοβαρότερα ως συνήθως) και το δηλώνουν αυτό όλο υπερηφάνεια για να μην τους πάρουμε με τις πέτρες.
Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Και τα «αφεντικά της χώρας», ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ…..
Αυτοί ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: