Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Αυτά τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη θα είναι ομορφότερα!

Φάτνη, λαμπερό αστέρι μέσα στη θάλασσα, χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια που θα δώσουν λάμψη στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και στην πλατεία Δικαστηρίων, την παραλιακή λεωφόρο και την περιοχή του δημαρχιακού μεγάρου, θα συνθέσουν το φετινό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη που πασχίζει τα τελευταία χρόνια να βρει την εορταστική της ταυτότητα.
Τη φετινή χρονιά, μετά το φιάσκο των προηγούμενων ετών με δέντρα που βούλιαξαν, φάτνες που άδειασαν και στολισμό που άγγιξε τα όρια του κιτς, τον στολισμό της πόλης ανέλαβε ο αρχιτέκτων και.....
σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας. Ο κ. Βέττας και η ομάδα των συνεργατών του, ανέλαβαν να φτιάξουν ένα παραμυθένιο πάρκο, με κεντρικό άξονα την πλατεία Αριστοτέλους και δράσεις από την πλατεία Δικαστηρίων έως και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,
Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος παρουσίασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται ένα σκαρί- φάτνη με μορφές ζώων, στη βάση του οποίου θα βρίσκεται μια γυναίκα που θα κρατά στα χέρια της ένα μωρό. Απέναντι από τη φάτνη, θα βρίσκεται ένα πλωτό αστέρι το οποίο θα φωτίζει τα νερά του Θερμαϊκού και θα μεταφέρει το βλέμα του επισκέπτη μέχρι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα τοποθετηθεί και το ενα από τα συνολικά τέσσερεα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα δούμε στην πόλη.
Λίγο πιο πάνω, στον βόρειο άξονα της Αριστοτέλους, θα περιμένει τους επισκέπτες το σπίτι του Αη Βασίλη, ενώ στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα στηθεί γιορτινή αγορά, η οποία θα θυμίζει ένα μικρό λούνα παρκ. Μικροί άγγελοι και άλλα φωτεινά “σινιάλα”” θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, το πάρκο του νέου δημαρχείου και η παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου, ενώ γιορτινά θα στολιστούν και οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του κεντρικού δήμου.
Από την πλευρά του, ο κ. Βέττας, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της δουλειάς του στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε ότι στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει ως βασικό εργαλείο το όνειρο και την αισιοδοξία. “Βασίστηκα στη γενική ψυχολογία που κυριαρχεί στην πόλη εκείνη την περίοδο. Στόχος μου ήταν η πόλη να αναπνεύσει” σημείωσε ο κ. Βέττας και πρόσθεσε: “Υποστήριξα από την αρχή ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να ενεργοποιήσει τη δύναμη των νέων, οι οποίοι με πολλές δράσεις, μουσική χορό, τραγούδι και θέατρο, να γεμίσουν την πόλη ώστε αυτό να δημιουργήσει ενδιαφέρον και να τονώσει την ψυχολογία των κατοίκων”.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος προς την καλλιτεχνική ομάδα, για έναν διαφορετικό εορτασμό, σημείωσε: “Είχαμε ένα καρακατσουλιό και πέρυσι και πρόπερσι. Όλα φίρδιν μίρδιν. Φέτος αποφασίσαμε ότι έπρεπε να στήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι κι αυτό μόνο σκηνογράφος μπορούσε να το στήσει. Έτσι κάναμε μια συνάντηση με φορείς της πόλης και είπαμε ότι δεν θα ανατεθεί σε κανέναν η ιστορία. Το κόστος είναι 500.000 ευρώ και θα το αναλάβουμε όλοι μαζί”.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: