Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Χρωστάτε; Δώστε ακίνητα για να ξοφλήσετε τους φόρους.

Νέο τοπίο στην ελληνική αγορά ακινήτων μπορεί να δημιουργήσει η δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο ακινήτων έναντι εξόφλησης φόρων. Ένα πάγιο αίτημα ιδιοκτητών που βαρύνονται με υπέρογκους φόρους, κυρίως κληρονομιάς κι ΕΝΦΙΑ και επιθυμούν να παραχωρήσουν το ακίνητο συμψηφίζοντας την αξία του με τις οφειλές τους.
Έτσι, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η υπουργική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν το φόρο κληρονομιάς με εκχώρηση ακινήτων στο....
Δημόσιο. Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου με αφορμή την αύξηση που καταγράφεται στις αποποιήσεις κληρονομιών.
Με την απόφαση θα καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος εκτίμησης του ακινήτου αλλά και οι προϋποθέσεις για την εκχώρηση των ακινήτων στο Δημόσιο από τους φορολογούμενους που δεν διαθέτουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν το φόρο κληρονομιάς.
Αν και το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει εξόφληση δια συμψηφισμού του φόρου κληρονομιάς ισχύει από το 2014 δεν έχει ακόμη εκδοθεί η υπουργική απόφαση που απαιτείται για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης η απόφαση θα έλθει σύντομα. Δείτε παρακάτω το βίντεο του enikos.gr, με την ομιλία του υπουργού στη Βουλή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: