Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έδινε συμβουλές «πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» και διορίστηκε σε τρεις θέσεις

Ο Γιάννης Καρδαράς το 2014 έγραφε υπέρ του «δεν πληρώνω» και μετά έγινε σύμβουλος υπουργού και μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων του Σεπτεμβρίου, στην οποία συνετέλεσε (και) η εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ για αρκετά μικροποσά. Και μαζί με την κυβέρνηση πανηγυρίζουν και αρκετά στελέχη της, αν και προεκλογικά καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν τον «παράλογο φόρο, που δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται».

Αυτή η κυβίστηση δεν χαρακτηρίζει μόνο υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη του, τα οποία πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έδιναν ακόμη και νομικές συμβουλές στον κόσμο για το πώς δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Οι ίδιοι άνθρωποι απολαμβάνουν σήμερα την.....

εργασιακή ασφάλεια στο γραφείο κάποιου υπουργού ή σε μια ΔΕΚΟ - σε ορισμένες περιπτώσεις και στα δύο – ξεχνώντας όσα έλεγαν πριν από περίπου δύο χρόνια.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του κ. Γιάννη Καρδαρά. Στις 27 Αυγούστου 2014 η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», δημοσίευε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Εξώδικο: Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Το άρθρο υπέγραφαν ο κ. Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο κ. Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ. 

Ο Γιάννης Καρδαράς
Εξηγούσαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που αδυνατεί να πληρώσει τον «παράλογο και άδικο φόρο» και έδιναν πληροφορίες για το πώς πρέπει να συνταχθεί η Ενδικοφανής Προσφυγή κατά του χαρατσιού. Ο κ. Καρδαράς, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε για χρόνια ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ από το 2002 έως το 2014 εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά με τη δημοτική κίνηση «Λιμάνι της Αγωνίας» του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Μετά τις εκλογές τον Ιανουαρίου του 2015 και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, ο κ. Καρδαράς ανέλαβε καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλεξάνδρου Φλαμπουράρη με αντικείμενο την παροχή νομικών υπηρεσιών και συμβουλών σε εξειδικευμένα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού Επικρατείας. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2015. 

Παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως προβλέπει ο νόμος, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και επέστρεψε ως σύμβουλος με απόφαση στις 23 Νοεμβρίου. Το Μάιο του ίδιου έτους είχε οριστεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Και αν οι παραπάνω δύο θέσεις δεν είναι έμμισθες, παρέχουν όμως την πρόσβαση σε κρίσιμες αποφάσεις, ο κ. Καρδαράς τοποθετήθηκε σε ακόμη μία, αυτή τη φορά αμειβόμενη.

Τον Ιούνιο του 2015 το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος πλειοψηφίας στην ΕΥΔΑΠ αντικατέστησε το διοικητικό συμβούλιο, με τον κ. Καρδαρά να τοποθετείται μέλος, μη εκτελεστικό, με τη θητεία του να είναι διετής. Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΕΥΔΑΠ για τη χρήση 2015, οι αμοιβές και τα έξοδα παράστασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου ανέρχονται συνολικά σε 76 χιλιάδες ευρώ. Με μία απλή διαίρεση του ποσού με τον αριθμό των δέκα μελών, ο κ. Καρδαράς εξασφάλισε έξτρα εισόδημα ύψους 7.600 ευρώ ετησίως.

Ο κ. Καρδαράς μπορεί να έγινε σύμβουλος υπουργού και να απέκτησε και άλλες θέσεις από μία κυβέρνηση που, όπως λένε πολλοί Αριστεροί, πρόδωσε τους αγώνες της Αριστεράς και πιθανόν και του ίδιου, αλλά ο δικηγόρος εμφανίζεται να συνεπής σε κάποιες προεκλογικές του θέσεις, κάνοντας εσωκομματική αντιπολίτευση, σαν την ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από το 2013 έως το 2014 συμμετείχε σε ομάδα νομικών που ασχολούνταν εθελοντικά με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με σκοπό την αντιδικία στα Ανώτατα Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια. Παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, του κ. Φλαμπουράρη, όταν ρωτήθηκε για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO, έκανε λόγο για ενέργεια βλαπτική των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και έβαλε κατά του ΤΑΙΠΕΔ.

 http://www.protothema.gr/greece/article/616974/edine-sumvoules-pos-den-tha-plirosete-ton-enfia-kai-dioristike-se-treis-theseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: