Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΣάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Kαταδικάστηκε εργαζόμενος της ''Ελληνικός Χρυσός'' για σωματική βλάβη σε αντιδρώντες στην εξόρρυξη

Τριάμισι χρόνια πέρασαν από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 8 Απριλίου του 2013 στην Μ. Παναγιά της ΒΑ Χαλκιδικής όταν εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός  επιτέθηκαν σε μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που ήθελαν να προσεγγίσουν τους δημοσιογράφους, προσκεκλημένους από την εταιρεία για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να τους καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους. 


 
 
Χθες έγινε η πρώτη δίκη που αφορά την υπόθεση αυτή που εκτυλίχθηκε μεταξύ εργαζομένων στην εταιρεία και αντιδρώντων. Κατηγορούμενοι ήταν 4 εργαζόμενοι της εταιρείας που συμμετείχαν στα επεισόδια μετά από μηνύσεις για πρόκληση σωματικής βλάβης και φθορά ξένης περιουσίας. Τελικά οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν δικάστηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος ενώ ο τέταρος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης με ποινή κάθειρξης 4 μηνών με αναστολή.
 
Όπως αναφέρει η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς για τα γεγονότα «στις 8 του Απρίλη 2013 όπου δεκάδες μεταλλωρύχοι σε εντεταλμένη υπηρεσία μαζεύτηκαν από νωρίς το απόγευμα εκείνης της ημέρας στον κόμβο του χωριού. Εκεί, σε συνέργεια με την αστυνομία μας χτύπησαν, πετώντας μας πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα ενώ παράλληλα πιο πέρα απέκλειαν αυτοκίνητα αλληλέγγυων που ήθελαν να προσεγγίσουν το σημείο. Σαν να μην έφτανε αυτό, αργά το απόγευμα και από παράπλευρους δρόμους που τους υπέδειξε η αστυνομία, μαζεύτηκαν στην πλατεία της Μ. Παναγίας ( χοροστάσι), ένα πλήθος τραμπούκων ντόπιων και κοντοχωριανών με μεταλλευτική παιδεία, που κατά την επιστροφή μας στο χωριό μας προπηλάκισαν, μας έβρισαν, μας χτύπησαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Δυο μέρες μετά στην Ιερισσό, θα εισβάλουν τα ΕΚΑΜ και ΜΑΤ για να συλλάβουν και να προφυλακίσουν δυο συναγωνιστές σκορπώντας τον τρόμο στο χωριό σε μια επίδειξη δύναμης και εξουσίας».
 
« Μπροστά στην παράνοια που βιώνουμε, εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.
Το παρόν στη δίκη έδωσαν και μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: