Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Φονική κακοκαιρία - Τρεις νεκροί στην Καλαμάτα! Αγνοείται και μια γυναίκα - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Μία 63χρονη με κινητικά προβλήματα από το Πήδημα Καλαμάτας, ένας 80χρονος με ανααπηρίαα από τη Θουρία και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων τα θύματα της θεομηνίας - Ο δήμαρχος Καλαμάτας θα ζητήσει να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - 500 κλήσεις για άντληση υδάτων μόνο στη Θεσσαλονίκη 

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Αρχικά έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την.... ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο χωριό Πήδημα της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της.

Επίσης, ένας 80χρονος άντρας από τη Θουρία έχασε τη ζωή του αλλά και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων είναι νεκρό από την απίστευτη θεομηνία.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη Μεσσηνία 















Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη Μεσσηνία

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον 'Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

Αγνοείται 60χρονη στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε αλλά όχι εκείνη. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο thousandnews η γυναίκα είχε κολλήσει με το αμάξι της στη βροχή από όπου προσπαθούσε να βγει αλλά από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

 

«Βούλιαξε» η μισή χώρα

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί πολλά σημεία της Ελλάδας, από Πελοπόννησο μέχρι Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού.

Στην Ηγουμενίτσα χθες άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.







Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.




Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία ε ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.





Έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα με νταλίκα να «διπλώνει» στην περιφερειακή οδό.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι τώρα 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρρoυ στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητα.
«Βιβλική η καταστροφή στον Δήμο Θερμαϊκού» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μαυρομάτης

 
Για «βιβλική καταστροφή» στον Δήμο Θερμαϊκού κάνει λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

«Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον Δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο κ.Μαυρομάτης.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ.Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα η πόλη του Βόλου

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την «λίμνη» τα αυτοκίνητα. Χωρίς  τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση ήταν οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Ζάκυνθος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τον Λαγανά

Σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο το εντυπωσιακό φαινόμενο που είχαν την ευκαιρία να δουν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο Λαγανά της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα και το οποίο όχι απλά και μόνο θαύμασαν, αλλά φρόντισαν και να το απαθανατίσουν.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου πλήττεται πιο συχνά από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας από ανεμοστρόβιλους, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κάνουν λόγο για ελληνικό «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στη θάλασσα του Λαγανά





Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά -εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι, κυρίως στα νότια.

Άνεμοι ανατολικών και νότιων διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ 


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό, βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


 http://www.protothema.gr/greece/article/608434/enas-nekros-apo-tis-vrohoptoseis-stin-kalamata/

Δεν υπάρχουν σχόλια: