Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Παραμένει το αλαλούμ με τις αποδείξεις: Ποια σενάρια επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για την συγκέντρωση αποδείξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα συγκέντρωσης
αποδείξεων μέσω καρτών δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν τον Οκτώβριο.
Το οικονομικό επιτελείο μελετά δύο σενάρια για το φετινό χτίσιμο του αφορολογήτου με αποδείξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.
Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι, αν για παράδειγμα κάποιος φορολογούμενος πρέπει να.....

συγκεντρώσει για το 2016 αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός του, θα πρέπει υποχρεωτικά να συγκεντρώσει μέσω πλαστικού χρήματος το ¼ και το υπόλοιπο να είναι με μετρητά. Το ¼ προκύπτει από τους μήνες που θα απομένουν ως το τέλος του έτους, όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Το δεύτερο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2017 ούτε ένα ευρώ απόδειξη. Δηλαδή, ο κωδικός 049 της φορολογικής δήλωσης θα είναι «κλειδωμένος», όπως συνέβη και εφέτος. Δηλαδή, το αφορολόγητο θα ισχύσει ανεξάρτητα από το ύψος των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν εφέτος οι φορολογούμενοι και, το σημαντικότερο, ανεξάρτητα από το αν αυτές προέρχονται από πλαστικό χρήματα ή από μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: