Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μαξίμου: Δεν θα πάμε 54 στην Πάρο - ΝΔ: Θα καταργήσουμε την επίμαχη διάταξη

Σε μόνιμες διακοπές θα είναι σε λίγο η κυβέρνηση τονίζει η ΝΔ  - Θα πάμε αυθημερόν απαντά το Μαξίμου

Πολιτική διαμάχη προκάλεσε η τροπολογία της κυβέρνησης που καταργεί τον περιορισμό των δαπανών στις αποστολές του πρωθυπουργού και των υπουργών, προκαλώντας πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο.

Για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου» στο ομαδικές αποστολές του..... Πρωθυπουργού και των Υπουργών του κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Κύκλοι του Μαξίμου απαντούν στους ισχυρισμούς της ΝΔ για την κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου, κάνοντας λόγο για “κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού” και κατηγορούν το γαλάζιο  στρατόπεδο ότι “επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες”.

Ξεκαθαρίζουν δε ότι “η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean”. “Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές”, τονίζουν από την κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση η Συγγρού, η οποία ανταπαντά οτι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει την προκλητική τροπολογία. «Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!“, τονίζουν  και προσθέτουν οτι “Ας μην ανησυχούν όμως.
Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές”.Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει”, υπογραμμίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά, μετα το σάλο που προκλήθηκε από την ψήφιση της τροπολογίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει με σημείωμα, ωστόσο περιορίζεται να επιτεθεί στη ΝΔ, χωρίς να απαντήσει για την κατάργηση του πλαφόν στα έξοδα των συνοδών στις κυβερνητικές αποστολές.

“Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου”, αναφέρει το σημείωμα και συνεχίζει:

“Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean”. Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα”, καταλήγει το Μαξιμου.

H Δημοκρατική Συμπαράταξη

Απο την πλευρά του ο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιαννης Κουτσούκος  αναφέρει ότι “Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα «κρυφά» στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου» για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του”.

Όπως τονίζει “Σήμερα που «βοά ο τόπος», καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διαρθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας;”. “Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές”, καταλήγει ο κ. Κουτσούκος.

Η απάντηση του Μαξίμου

Η μετάβαση του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπίας στην Πάρο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Aegean η οποία διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου.
Καμία παραβίαση διάταξης δεν προκύπτει, λόγω της  μεταφοράς της κυβερνητικής αποστολής με την πτήση της Aegean, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση της εταιρείας, της οποίας τα εισιτήρια δωρίζονται σε βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης, αλλά είναι μια εξαρχής ειδική πτήση ως μέρος της εκδήλωσης των εγκαινίων, που δεν συνιστά ούτε παροχή ούτε δώρο.
 Το ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει Κώδικες που ποτέ δεν σεβάστηκε.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι για τη «άγονη γραμμή Αθήνα-Πάρος» οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούσαν 4,5 εκατ.  ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις. Η νέα γραμμή Αθήνα-Πάρος δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. 


 http://www.protothema.gr/politics/article/598700/maximou-den-tha-pame-54-stin-paro-nd-tha-aposuroume-tin-epimahi-diataxi-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: