Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ασφαλή για κολύμβηση τα νερά στη Ν. Ηράκλεια Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων θαλάσσιου που ελήφθησαν από την παραλία της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στην περιοχή εξαιτίας έντονης νεροποντής.
Όπως είχαν καταγγείλει τότε περίοικοι η θάλασσα άλλαξε χρώμα από τις φερτές ύλες ενώ υπήρχε δυσοσμία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) δεν εμπνέουν ανησυχία και οι λουόμενοι μπορούν να.....
απολαμβάνουν με ασφάλεια το μπάνιο τους στη συγκεκριμένη παραλία. Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν επιβαρύνσεις στο νερό της θάλασσας ώστε να υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες και γενικότερα για τη δημόσια υγεία.
Το ΚΕΠΑΜΑΧ ήδη έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στον Δήμο Νέας Προποντίδας και αναμένονται πολύ σύντομα επίσημες ανακοινώσεις. Παράλληλα, αναμένεται και η δημοσιοποίηση της έκθεσης ελέγχου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ύστερα από την αυτοψία που διενήργησε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Νέας Καλλικράτειας.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: