Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Λίγη σοκολάτα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν αγαπούν τη σοκολάτα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αρκεστούν σε ένα μόνο κομμάτι της γλυκιάς "αμαρτίας".
Ωστόσο, για όσους είναι τόσο δυνατοί και μπορούν να αρκεστούν σε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας κάθε ημέρα, μπορεί όχι μόνο να μην τους κάνει κακό, αλλά και να τους βοηθήσει στην υγεία τους απομακρύνοντας το ενδεχόμενο του διαβήτη και των καρδιακών νοσημάτων.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μερικά γραμμάρια από μαύρη (και μόνο μαύρη) σοκολάτα μπορούν να μειώσουν το ρίσκο για διαβήτη Τύπου 2 και εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα.
Οι μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση λελογισμένης....
ποσότητας σοκολάτας, παρουσιάζουν μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτίωση της λειτουργίας των ηπατικών ενζύμων.
Διαπίστωσε επίσης ότι εκείνοι που τρώνε σοκολάτα έδειχναν πιο νέοι εμφανισιακά, ήταν πιο δραστήριοι σωματικά και είχαν κατά κύριο λόγο υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης από εκείνους που υποστήριξαν ότι δεν τρώνε σοκολάτα σε καθημερινή βάση.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, διεξήχθη από το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου (LIH), το Πανεπιστήμιο του Warwick Medical School, του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Μέιν.
Πάντως οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή στην άμετρη κατανάλωση σοκολάτας, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είναι όλες οι σοκολάτες που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα πάνω στην υγεία των ανθρώπων αλλά μόνο οι μαύρες και εκείνες με μεγάλες ποσότητες λιγότερο επεξεργασμένου κακάο.
Έτσι όπως λένε δεν αρκεί προφανώς η κατανάλωση της σοκολάτας, αλλά χρειάζονται και όλα τα άλλα μαζί (η γυμναστική, η ισορροπημένη διατροφή και η προσεγμένη ζωή) για να λειτουργήσει σωστά η συνταγή της μακροζωΐας δια μέσου της σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: