Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Χαλκιδική ο κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες τον Μάιο

Την Ελλάδα επιλέγει η πλειονότητα των Ρώσων για διακοπές στο εξωτερικό για τον μήνα Μάιο, ενώ πρώτος προορισμός εσωτερικού είναι το Σότσι, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ανάμεσα στα μέλη της η Ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορ ATOR.
Ο συνολικός όγκος τουριστικών ροών στο εξωτερικό ήταν μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι, εξαιτίας των «κλειστών» προορισμών της Αιγύπτου και της Τουρκίας, όμως, για τον ίδιο λόγο, πολλοί άλλοι προορισμοί παρουσιάζουν ανάπτυξη. Μετά την Ελλάδα, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί το Μάιο ήταν η Τυνησία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Βουλγαρία, τα ΗΑΕ και η Ιορδανία.
Σημαντική ζήτηση παρουσίασαν και περιοχές του....
εσωτερικού (Σότσι, Κριμέαν, Μόσχα, Αμπχαζία).
Όπως παρατηρούν οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, οι Ρώσοι τουρίστες τείνουν φέτος να κάνουν σύντομες διακοπές καθ όλη τη διάρκεια του έτους, κάνοντας μόνο μία φορά διακοπές μακράς διάρκειας το καλοκαίρι. Η μέση διάρκεια διακοπών το Μάιο σε προορισμούς του εσωτερικού ανήλθε σε 7-8 ημέρες.
Οι πωλήσεις για ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και συνεχίζει να επικρατεί αβεβαιότητα σε σχέση με το πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές στην ισοτιμία του ρουβλίου έναντι των βασικών νομισμάτων, η οποία ήταν και ο βασικός λόγος που παρατηρήθηκε μείωση στις πωλήσεις. Η διάρκεια διακοπών στο εξωτερικό ήταν ελαφρώς μειωμένη. Πολλοί Ρώσοι προτιμούν μια απόδραση 2-3 ημερών ή μικρότερη, είτε επιλέγουν άλλους τρόπους να περιορίσουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες.
Από τις πρώτες «περικοπές» είναι οι εκδρομές που προσφέρονται στον προορισμό.
Ορισμένοι αποφασίζουν να μείνουν σε ξενοδοχείο μικρότερης κατηγορίας, όμως την ίδια ώρα αναζητούν πιο πλήρη πακέτα με υπηρεσίες διασκέδασης, καλές υποδομές κτλ.Σύμφωνα με τους τουρ οπερέιτορ, οι δαπάνες των Ρώσων στους προορισμούς έχουν μειωθεί κατά 50-100 δολάρια ανά άτομο. Οι αντίστοιχες δαπάνες στο εσωτερικό ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής πωλήσεων της Mouzenidis Travel, Yevgeny Kiselyov, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και την Κύπρο το Μάιο ήταν κατά 1/3 μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι.
Πολλοί Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν να παρατείνουν σε βασική μια απόδραση Σαββατοκύριακου στις αρχές Μαΐου. Το βάθος πωλήσεων παρουσιάζει αύξηση και η Mouzenidis Travel τη συνδέει με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες κάνουν πρώιμες κρατήσεις και επιλέγουν καλοκαιρινά πακέτα στην Ελλάδα από πολύ νωρίς.
Επομένως, εάν το περασμένο έτος το 25% των Ρώσων που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα είχαν κάνει κράτηση εκ των προτέρων, τότε ο αριθμός των τουριστών θα ξεπερνούσε το 35%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τρίτος τουρίστας που θα επισκεφθεί την Ελλάδα ή την Κύπρο αυτή τη σεζόν, έκανε πρώιμη κράτηση.
Χαλκιδική ο πρώτος προορισμός το Μάιο
Η μέση διάρκεια διακοπών στα resort που προσφέρει η Mouzenidis Travel είναι αμετάβλητη από πέρυσι και κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 9 διανυκτερεύσεις.
Ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών που έκαναν διακοπές το Μάιο επέλεξε τη Χαλκιδική.
Ελαφρώς μικρότερο ποσοστό προτίμησε τις παραθαλάσσιες περιοχές της Πιερίας, κοντά στον Όλυμπο. Μεγάλη ζήτηση καταγράφηκε και για την Κέρκυρα, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, ενώ και η Αθήνα ήταν στις δημοφιλέστερες επιλογές για το μήνα.Η βασική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι ταξιδιώτες επέλεξαν για τις διακοπές τους το Μάιο την Κύπρο, όπου η σεζόν παραδοσιακά ξεκινά νωρίτερα σε σχέση με την Ελλάδα.Τη μεγαλύτερη ζήτηση στην TUI Ρωσίας παρουσίασε το Μάιο η Κύπρος, η Ιταλία και η Ελλάδα (έναντι Ιταλίας και Κύπρου πέρυσι), με τον όγκο των πωλήσεων και τη διάρκεια των διακοπών (7 διανυκτερεύσεις) για όλες τις χώρες να κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Όπως επισημαίνει η διευθύντρια PR της TUI Ρωσίας, Tatyana Kruglova, η μέση δαπάνη ανά άτομο ήταν, για την Κύπρο στα 527 ευρώ, την Ιταλία στα 633 ευρώ και την Ελλάδα στα 556 ευρώ. Στην Ιταλία και την Ελλάδα, η μέση δαπάνη παρουσιάζει μικρή αύξηση, ενώ μικρή μείωση καταγράφεται στην Κύπρο.
Καταγράφεται επίσης στροφή των Ρώσων προς πιο οικονομικά ξενοδοχεία.Αυξημένη ζήτηση παρατηρήθηκε το Μάιο για Ελλάδα, Τυνησία και Ιορδανία από την Pegas Touristik, όπως αναφέρει η γενική διευθυντρια, Anna Podgornaya. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Μάιο ήταν η Ελλάδα, η Τυνησία, το Βιετνάμ, η Βουλγαρία και η Ιορδανία έναντι Τουρκίας, Αιγύπτου και Ελλάδας, που ήταν στην πρώτη τριάδα πέρυσι. Οι ενεργητικές κρατήσεις για διακοπές το Μάιο ξεκίνησαν φέτος στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Το βάθος πωλήσεων για τη φετινή χρονιά παραμένει χαμηλό καθώς οι Ρώσοι περιμένουν να βελτιωθεί η ιστοτιμία του ρουβλίου και έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη.Φέτος οι Ρώσοι άρχισαν να δαπανούν λιγότερα στις διακοπές τους. Αυτό καταγράφεται ιδιαιτέρως στον αριθμό των εκδρομών που επιλέγουν να κάνουν στον προορισμό.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προτιμούν ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας και σίγουρα αναζητούν all in πακέτα με το μεγαλύτερο δυνατό συνδυασμό υπηρεσιών. Ελλάδα, Τυνησία, Ταϊλάνδη, ΗΑΕ, Ισπανία και Ρωσία επέλεξαν οι περισσότεροι πελάτες της Coral Travel το Μάιο, έναντι Τουρκίας, Αιγύπτου και Ελλάδας πέρυσι.
Όπως επισημαίνει η επικεφαλής δημόσιων σχέσεων του τουρ οπερέιτορ, Marina Makarkova, το μέσο βάθος πωλήσεων συγκριτικά με πέρυσι εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένο, και η μέση διάρκεια διακοπών ανέρχεται σε 9 διανυκτερεύσεις.Η μέση δαπάνη ανά άτομο το 2015 κυμαινόταν σε 795 δολάρια (Εκτός από την Τουρκία και την Αίγυπτο) ενώ φέτος μειώθηκε σε 618 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: