Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 - 2020) ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ



Στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα η κατασκευή του ολοήμερου Νηπιαγωγείου Νέας Φώκαιας του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Πρόκειται για την ανέγερση νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο, με δυναμικότητα 50 νηπίων και προϋπολογισμό 786.987,11 ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, οι εργασίες ανέγερσης του Νηπιαγωγείου θα αρχίσουν στα τέλη του ερχόμενου Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2018.
Το κτίριο θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της περιοχής, με εμβαδόν 397 τ.μ. και θα περιλαμβάνει δυο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ανάπαυσης, τραπεζαρία – κουζίνα, πολυδύναμο χώρο – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρους υγιεινής νηπίων, ενηλίκων και ατόμων με αναπηρία, γραφείο νηπιαγωγών και αποθήκες.
Επίσης, το κτίριο θα....
περιβάλλεται από κήπο και αυλή με έντονο το στοιχείο του πρασίνου και ένα τμήμα του περιβάλλοντος χώρου θα είναι στεγασμένο για να επιτρέπει το παιχνίδι των νηπίων με όλες τις καιρικές συνθήκες. Η εξωτερική περίφραξη θα γίνει με φυσικά υλικά.
«Προχωράμε με γρήγορο ρυθμό την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ και εντάσσουμε έργα χρήσιμα για τους πολίτες. Με τις παρεμβάσεις μας στη σχολική στέγη, λύνουμε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν επί χρόνια τις τοπικές κοινωνίες. Σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να βελτιώσουμε τις δημόσιες υποδομές, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: