Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Εγκαίνια για το στολίδι των 120 εκατ. στο Παλιούρι της Κασσάνδρας με την υπογραφή του Mr ΤΑΙΠΕΔ

Το νέο τουριστικό «στολίδι» της Χαλκιδικής, που ξεκίνησε και «έτρεξε» επί πολλά χρόνια ο σημερινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, άνοιξε τις πολυτελείς σουίτες του για να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες, οι οποίοι από την Παρασκευή απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.
Το υπερπολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα Miraggio Thermal Spa Resort αποτελεί το πρώτο μέρος μιας μεγάλης επένδυσης 120 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιείται τα τελευταία 9 χρόνια στο νότιο άκρο της Χερσονήσου της.....

Κασσάνδρας, με κεφάλαια ομογενών από τη Ρωσία καθώς και Ρώσων επενδυτών, με πρώτο τον Ελληνορώσο επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη, Ανδρέα Ραγότη, σε συνεργασία με πολυμετοχικό επενδυτικό fund από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Το πρότζεκτ εκπροσωπήθηκε τα πρώτα χρόνια από τον Στ. Πιτσιόρλα, ο οποίος ως επικεφαλής των επενδυτικών σχημάτων Med Sea Health και Mare Village κινούσε όλες τις διαδικασίες και υλοποιούσε βήμα βήμα την επένδυση μέχρι τον Μάρτιο του 2015, όταν κάθισε στο «τιμόνι» του ΤΑΙΠΕΔ.


Το εντυπωσιακό πεντάστερο συγκρότημα είναι το πιο λαμπερό new entry στην τουριστική αγορά της Χαλκιδικής, κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό των δημοφιλών resorts της περιοχής, ενώ ανεβάζει τον πήχη των υπηρεσιών προς τους πελάτες με υψηλές απαιτήσεις, διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα λουτροθεραπείας στη Μεσόγειο, καθώς και μια μεγάλη, υψηλών προδιαγραφών, μαρίνα 
ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.

Η «Οφθαλμαπάτη» (Miraggio στα Ιταλικά) αναπτύσσεται αμφιθεατρικά στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, στη θέση Κάνιστρο Παλιουρίου, μπροστά σε μια ακτή μήκους 500 μέτρων, με θέα τον Τορωναίο Κόλπο και τη Χερσόνησο της Σιθωνίας.
Τα περισσότερα από τα 300 δωμάτιά του είναι σουίτες υψηλών απαιτήσεων, οι 48 από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.
Οι τιμές ξεκινούν από τα 168 ευρώ τη βραδιά για τα πιο οικονομικά δωμάτια σε low season, ενώ φτάνουν ως και τα 1.620 ευρώ για τις πολυτελείς σουίτες στο μέσο του καλοκαιριού. «Ποδαρικό» έκαναν την περασμένη Παρασκευή οι πρώτοι πελάτες από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, οι οποίοι νοίκιασαν τα πρώτα 40 δωμάτια και άνοιξαν τη σεζόν, η οποία φέτος θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου και από τα επόμενα χρόνια θα επιχειρηθεί η επιμήκυνσή της σε 7μηνης ως και 10μηνης διάρκειας, όπως είπε στο «Εθνος της Κυριακής» η διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του resort, Βιβή Βράγκου. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει με πληρότητα 60% για τον Ιούνιο, ενώ με τα σημερινά δεδομένα κρατήσεων οι πληρότητες βρίσκονται στην περιοχή του 30% για Ιούλιο και Αύγουστο. «Τα τουριστικά συμβόλαια αυτού του επιπέδου κλείνονται έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά φέτος είναι μια ειδική χρονιά», εξήγησε η κ. Βράγκου.



Το λόμπι της μονάδας


Μεγάλο «όπλο» του τουριστικού συγκροτήματος στη «μάχη» για την προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου αποτελεί το υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας, αναζωογόνησης και αισθητικής Myrthia Thermal Spa, που αξιοποιεί τα φυσικά ιαματικά νερά της περιοχής. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και σε συνολική επιφάνεια 3.000 τ.μ. που από τον επόμενο χρόνο θα επεκταθεί σε τρίτο επίπεδο με συνολική επιφάνεια 5.000 τ.μ. Η μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας θα τροφοδοτείται απευθείας με θαλασσινό νερό και θα έχει σταθερή θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου.

Πόλος έλξης

Λόγω κάποιων απρόοπτων προβλημάτων, που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού από τη Βρετανία, το Myrthia Thermal Spa δεν έχει ανοίξει και προβλέπεται να εγκαινιαστεί περίπου στις 10 Ιουνίου. Το ίδιο και η εντυπωσιακή μαρίνα, με δυνατότητα ελλιμενισμού 81 σκαφών, μήκους ως και 40 μέτρων, που διαθέτει προβλήτα μήκους 110 μέτρων (τη μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα) και θέτει νέα δεδομένα για την περιοχή της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, η συγκεκριμένη υποδομή, σε συνδυασμό με το υπερπολυτελές συγκρότημα, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για «λαμπερά» ονόματα του διεθνούς jet set.




Αποψη των πολυτελών δωματίων.


Το τουριστικό συγκρότημα διαθέτει επίσης 5 εστιατόρια, 6 μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο, ενώ απασχολεί σε αυτήν τη φάση συνολικά 350 εργαζόμενους. Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του ξενοδοχείου προσέγγισε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση, που θα αναπτυχθεί σε μια συνολική έκταση 330 στρεμμάτων και θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού 150 παραθεριστικών κατοικιών, αναμένεται να φτάσει στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: