Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Στα Παιδικά Χωριά SΟS στη Θεσσαλονίκη οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Παιδιά που έρχονται στην Ελλάδα ασυνόδευτα, θα φιλοξενηθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.

40 ασυνόδευτοι ανήλικες, των οπίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν, θα βρεθούν υπό την πορστασία των Παιδικών Χωριών SOS. Αυτό είναι μια  πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του Υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Το Υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.
Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους 6 μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: