Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Διαγραφή του δημοσιογράφου Κ. Χήτα από την ΕΣΗΕΜΘ για τις ύποπτες συνομιλίες με παράγοντα του Ολυμπιακού

Τη διετή διαγραφή του δημοσιογράφου Κώστα Χήτα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας & Θράκης αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του οργάνου με αφορμή συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος με παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ» είχε προβάλει απομαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του Κώστα Χήτα και του Σάββα Θεοδωρίδη.

Κατά τη συνομιλία ο κ. Θεοδωρίδης έδινε σαφείς οδηγίες στον δημοσιογράφο για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει εναντίον συγκεκριμένων διαιτητών και ομάδων στην τηλεοπτική του εκπομπή. Στις συνομιλίες ο κ. Θεοδωρίδης εξηγεί στον δημοσιογράφο ότι τα όσα του ζητάει να πει μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής είναι επιθυμία του προέδρου (σ.σ. Βαγγέλη Μαρινάκη).
Μέρος των συνομιλιών του δημοσιογράφου με τον παράγοντα του Ολυμπιακού
Θεοδωρίδης: Θα του πεις... εδώ στη Θεσσαλονίκη βράζει ο ΠΑΟΚ με αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Χήτας: Ναι.
Θεοδωρίδης: Τα ίδια έκανε με τον Ατρόμητο, τα ίδια έκανε και με την ΑΕΚ.
Χήτας: Με τη διαιτησία, το θέμα, ναι, ναι, ναι.
Θεοδωρίδης: Ναι, δηλαδή πες, μου αρέσει που βγαίνει ο προπονητής τους... είναι ντροπή... ξε... βγαίνει ο λάισμαν, ο ένας, ο άλλος εδώ... αυτά τα παιχνίδια κρίνανε αποτελέσματα.
Χήτας: Ε, βέβαια.
Θεοδωρίδης: Θα το πεις, Κώστα, γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος να το πεις.
Χήτας: Ναι, παιδί μου, με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, τι στεναχωριέσαι;
Θεοδωρίδης: Ε;
Χήτας: Εγώ είμαι εδώ, τελείωσε, τι στεναχωριέσαι; Δεν είμαι ο άνθρωπός σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!
(...)

Θεοδωρίδης: Πες ότι σε πήρα μόνο να σου πω «χρόνια πολλά». Μη με ανακατέψεις εμένα, να μη φαίνομαι...
Η καταγγελία Βένη φέρνει τον Χήτα στο Πειθαρχικό
Μετά την παραπάνω αποκάλυψη ο δημοσιογράφος της Δημοτική Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Βένης, προχώρησε σε καταγγελία κατά του Κώστα Χήτα ζητώντας από την ΕΣΗΕΜΘ την πειθαρχική του δίωξη για μη τήρηση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας.
Τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ αφού εξέτασαν όλα τα ντοκουμέντα που προσκόμισε ο κ. Βένης αλλά και το βίντεο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής του κ. Χήτα στο TV Μακεδονία έκριναν τον τελευταίο πειθαρχικά ελεγκτέο, επιβάλλοντας του ποινή διετούς διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΜΘ.
Τι δήλωσε ο Χήτας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Κληθείς να σχολιάσει τα καταγγελλόμενα σε βάρος του ο κ. Χήτας τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνομιλία δεν είναι ποινικά κολάσιμη και ότι δεν έπρεπε να δοθεί στην δημοσιότητα. «Κανείς εισαγγελέας δεν με κάλεσε να απολογηθώ, ούτε να δώσω διευκρινίσεις, ούτε να βοηθήσω στην υπόθεση» δήλωσε προς το ΠΠΣ ο κ. Χήτας. Πρόσθεσε ότι η συνομιλία έγινε στο πλαίσιο «χειρισμού» του ποδοσφαιρικού παράγοντα και ότι όσα ειπώθηκαν δεν έγιναν πράξη, κάτι που προκύπτει από το βίντεο της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: