Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Νέος πόλεμος Μαξίμου – ΔΟΛ μετά το δημοσίευμα για το πόθεν έσχες του Α. Τσίπρα

- Για συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε κατασκευαστική εταιρεία την οποία δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες κάνει λόγο η εφημερίδα “Τα Νέα”
- Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδρύσει την εταιρεία μαζί με τον Νίκο Παππά και τον φίλο τους Χρήστο Καραμάνο
- Ειρωνεία από το Μαξίμου - “Άνθρακες ο θησαυρός” αναφέρει και κάνει λόγο για παρακμή της εφημερίδας
- Κανονικά στο πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού η εταιρεία, λέει το Μαξίμου
....

Νέο μέτωπο στο “πόλεμο” του Μαξίμου με τον ΔΟΛ ανοίγει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος ήταν συνέταιροι σε ομόρρυθμη εταιρεία την οποία είχαν ιδρύσει το 2007 με τη συμμετοχή και του φίλου τους Χρήστου Καραμάνου.

Η εταιρεία Αγνάντι ΟΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” δεν εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού που έχουν δημοσιευθεί.
Μαξίμου: “Άνθρακες ο θησαυρός”

Σκληρή και γεμάτη ειρωνεία είναι η απάντηση του Μαξίμου με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου να κάνει λόγο για παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας και να καταλήγει πως είναι “άνθρακες ο θησαυρός” καθώς τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο κ. Παππάς έχουν δηλώσει κανονικά τη συμμετοχή τους στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.





Τι λέει το δημοσίευμα

Η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, ιδρύθηκε το 2007 από τους κ. Τσίπρα και Καραμάνο που είναι πολιτικοί μηχανικοί με τη συμμετοχή και του Ν. Παππά που δεν έχει επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο μιας κατασκευαστικής εταιρείας και ο οποίος τότε βρισκόταν στο Λονδίνο. Βάσει καταστατικού το αρχικό κεφάλαιο της ομόρρυθμης εταιρείας ήταν 99.000 ευρώ και κάθε μέλος συμμετείχε με 33.000 ευρώ.

Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 και ενώ για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπας εκλέγεται βουλευτής η σύνθεση της εταιρείας αλλάζει. Το μερίδιό του μεταβιβάζεται στην αδελφή του Ζαννέτ.
Με τη νέα σύνθεση η εταιρεία παραμένει ενεργή, σύμφωνα με την εφημερίδα, ως το 2015 και ενώ ο κ. Παππάς είναι ήδη βουλευτής και ο κ. Καραμάνος από τον Ιούνιο του 2014 μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής.
Σε ό,τι αφορά στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με της εφημερίδα “Τα Νέα” παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του λύεται στις 10 Ιανουαρίου του 2010 δεν εμφανίζει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα δημοσιευθέντα ως τώρα πόθεν έσχες του, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία καθώς βάσει νόμου πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία μέχρι 31/12/2009.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στο οπόθεν έσχες που υποβλήθηκε το 2011 για το οικονομικό έτος 2010 στο πόθεν έσχες του κ. Τσίπρα δεν εμφανίζεται ούτε η μεταβίβαση του ποσοστού του στην αδελφή του, ούτε όμως και το αντίτιμο που με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό εκείνη κατέβαλλε για να αποκτήσει το 1/3 της εταιρείας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ως τότε, το καλοκαίρι του 2007 η εταιρεία είχε αγοράσει ένα οικόπεδο περίπου έξι στρεμμάτων στη Σέριφο έναντι 40.000 ευρώ. Ούτε αυτό το ακίνητο εμφανίζεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Τσίπρα.
Η εταιρεία υπήρχε ως και τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και οι κ. Παππάς και Καραμάνος μαζί με την αδελφή του Πρωθυπουργού αποφασίζουν τη λύση της. Από τότε η εταιρεία βρίσκεται σε εκκαθάριση με εκκαθαριστές τους ίδιους τους εταίρους της.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: