Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΟ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ

Συνέλληνες, μπήκαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, και αφού ζήσουμε και εμείς το Θειο Δράμα, θα πανηγυρίσουμε την Ανάσταση του Κυρίου….
Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως η «άλλη Ανάσταση», εκείνη της ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν πρόκειται να γίνει με ΟΛΟΥΣ αυτούς που έχουμε μπλέξει.
Δεν είναι απαισιοδοξία, τα βλέπουμε, τα ζούμε, ξέρουμε πως είναι η Ελληνική Πραγματικότητα, η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Ελληνική Πραγματικότητα.
Είμαστε μια χώρα ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, μια χώρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, μια χώρα ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ από τους υποτιθέμενους ηγέτες της.
Είμαστε μια χώρα που...
καθημερινά επιβεβαιώνει το «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ», και όχι απλά τα τρώει, τα ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ χωρίς καμία διάκριση!
Μου έρχονται στο μυαλό, ΟΛΑ εκείνα τα παιχνίδια των πολιτικών ΟΛΩΝ των αποχρώσεων, όλοι οι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ και η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ η άμεση και η έμμεση που άσκησαν προς εμάς, τους ιθαγενείς, τον «βοιδολαο» (που θα λεγε και ο Στράτος Θεός Σχωρέστον), η προτροπή τους για να «βάλουμε πλάτη» να μην βγούμε από την Ευρωζώνη, οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ πως και καλά οι θυσίες μας βρήκαν δικαίωση, και είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ.
Όπως όλοι ξέρουμε, οι θυσίες μας πήγαν ΧΑΜΕΝΕΣ, κάθε ΩΡΑ που περνά χρεωνόμαστε όλο και πιο πολύ και φτάνουμε στο «ΤΕΛΟΣ».
Πάμε να δούμε ένα φρέσκο άρθρο…….
«Βαράει μεγάλο κανόνι το ελληνικό κράτος! Διαβάστε πόσες ημέρες έμειναν μέχρι να μείνουμε ταπί!!
Οριακή επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους, μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό (μισθοί, συντάξεις) αλλά και στο εξωτερικό τρέχουν χωρίς η Ελλάδα να έχει πάρει λόγω των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων από την αρχή του 2016 ούτε ένα ευρώ.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων, αφού η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Με δεδομένο ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει άρα δεν έχει εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ούτε ένα ευρώ από την δόση των 5,7 δισ. ευρώ που τη συνοδεύει το Δημόσιο αναγκάζεται από τη μία και μόνο δεξαμενή των φορολογικών εσόδων να πληρώνει τις υποχρεώσεις προς το εξωτερικό.
Τον Μάρτιο αποπλήρωσε 1,8 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ ενώ σε μηνιαία βάση πληρώνει 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε το πρώτο τρίμηνο του έτους τόκους 1,717 δισ. ευρώ και χρεολύσια 490 εκατ. Ευρώ»
Θα βγουν τώρα τα κομματόσκυλα, και θα μιλήσουν για «σκουπίδια του διαδικτύου», και θα ισχυριστούν πως ΟΛΑ πάνε καλά, και πως γίνεται «επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου».
Είναι γνώστες οι τακτικές τους, μόνο που οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά πως η χώρα, έχει εδώ και χρόνια βαρέσει κανόνι.
Οι …. «σκληρές διαπραγματεύσεις» των υποτιθέμενων κυβερνήσεων της, ουσιαστικά έχουν σαν αποτέλεσμα το τελικό «ξεκαθάρισμα», δηλαδή τι έμεινε για να μας πάρουν οι ευρωπαίοι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
Τα ΨΕΜΑΤΑ και η ΚΟΡΟΙΔΙΑ περί «κόκκινων γραμμών», και γενικότερα οι ΙΔΙΕΣ καραμέλες που πιπιλούν καθημερινά για να αποφύγουν την έκρηξη ΟΡΓΗΣ του κόσμου, αρχίζουν (αν και αργά) και πέφτουν στο κενό.
Όπως και να γίνει, από μόνοι τους προκαλούν την Αντίδραση των Ελλήνων, και να είστε σίγουροι, πως θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον πολιτικό κόσμο.
Το βλέπουν άλλωστε αυτό και οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων και στέλνουν τα μηνύματα στα «κομματικά επιτελεία».
Χθες άκουσα μια συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και δυο πολιτευτές.
Ξέρετε τι έλεγαν Συνέλληνες;
«Λίγα είναι τα ψωμιά μας, θα γίνει μεγάλο κακό»…..
Δε θα το σχολιάσω, ούτε θα αναφέρω ονόματα.
Τη συζήτηση αυτή, δεν ήμουν μόνος όταν την άκουσα, ήμασταν πέντε ακόμα άτομα, τα δυο με αναπηρία, που περίμεναν τον δικηγόρο τους…..
Περίμεναν τον δικηγόρο τους, γιατί (κοιτάξτε σύμπτωση) έχουν σκοπό να κινηθούν νομικά κατά κάποιων «αποφάσεων» που υπέγραψε ο ένας εκ των δυο πολιτευτών….
Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα σας το μεταφέρω με ονόματα κλπ, κάποια άλλη στιγμή.
Θα επανέλθω……

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: