Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Σάκης Αρναούτογλου: Παρατεταμένη ανομβρία με σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία

Για «τα νεότερα για τον επικείμενο ανοιξιάτικο....καύσωνα!» ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, σύμφωνα με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται παρατεταμένη ανομβρία και ξηρασία για το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα σε πολλές περιοχές της χώρας, με σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία.
Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου όπως την ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook:....

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν δυστυχώς για παρατεταμένη ανομβρία/ξηρασία και για το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα που διανύουμε για πολλές περιοχές της χώρας μας, με σοβαρές επιπτώσεις στην γεωργία (σιτάρι, κριθάρι και ζωικές τροφές) ενώ όπως με ενημερώνουν φίλοι τηλεθεατές η στάθμη των γεωτρήσεων σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχει κατέβει αρκετά μέτρα. Η αντιπυρική δε περίοδος σε κάποια νησιά, όπως πχ στη Ρόδο, έχει ξεκινήσει φέτος ήδη από τον Φεβρουάριο.
Έλλειψη ή ανεπάρκεια νερού δημιουργείται όμως και από τη μη ορθολογική χρήση του, είτε στην περίπτωση που το έχουμε σε επάρκεια, είτε στην περίπτωση που κάνουμε χρήση των υπέργειων ή υπόγειων αποθεμάτων του.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι δήμοι θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουν με την ενημέρωση του κοινού έτσι ώστε αυτό να μην προβαίνει σε αδικαιολόγητη σπατάλη του νερού.
Παράλληλα θα πρέπει να γίνει απ' όλους μας κατανοητό ότι με τις παρούσες αλλα και τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες θα πρέπει να μεριμνήσουμε για την ορθή χρήση αυτού του αγαθού που ονομάζεται Ν Ε Ρ Ο για να μην πούμε σε αρκετές περιοχές το νερό.. νεράκι αυτό το καλοκαίρι.
Ο Καιρός έως και την Κυριακή από την ΕΡΤ για να μην χάνεται τον...καιρό σας!
http://webtv.ert.gr/…/12apr2016-prognosi-kerou-gia-avrio-t…/

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: