Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Επίσκεψη αντιπροσωπείας αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας

Την Παρασκευή 18/03/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Νέας Προποντίδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Το Δήμο εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος κ. Ε.Καρράς, οι αντίστοιχοι θεματικοί Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Στη συνάντηση....

συμμετείχε και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρ. Τάσσιος.
Από την πλευρά της Γερμανικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν, ο Δήμαρχος του Born a. Darß και μέλος του Επαρχιακού Κοινοβούλιου Vorpommern-Rügen, ο κ. Γκέρντ Σάρμμπεργκ (Gerd Scharmberg), ο εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού και Πρόεδρος του  Οργανισμού Τουρισμού Darß-Zingst e.V., ο κ. Τόμας Σίβερτ (Thomas Sievert ), καθώς και η υπεύθυνη του Γραφείου Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κα. Γαβριέλα Σάινερ (Gabriela Scheiner).
Ο στόχος της επίσκεψης ήταν διττός και αφορούσε: α) Στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο Δήμων στον τομέα του τουρισμού, και β) τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.
Στον απολογισμό των εργασιών των συναντήσεων πρέπει να τονισθούν τα θετικά αποτελέσματα αναφορικά με: (α) Το ενδιαφέρον των Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαιτέρως δε στον τουρισμό, και (β) την διοργάνωση προγράμματος ανταλλαγής καλών πρακτικών αλλά και ανθρώπινου δυναμικού γύρω από τον θεματικό τουρισμό σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Την ευθύνη οργάνωσης της συνάντησης είχε αποκλειστικά ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: