Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7/4/2016



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
N. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
                                                                                                                               4 / 4 /2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
                                   ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  7/ 4/ 2016
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Συναδέλφισσες – οι,

Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και όσους εργάζονται τώρα και θα βγουν στην σύνταξη μετά την ψήφιση του νόμου.


Είμαστε αντίθετοι

1.     Στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε επίπεδα που καθιστούν αδύνατη την επίτευξη συνταξιοδοτικού δικαιώματος και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην σωστή εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων.

2.    Στη μείωση συντάξεων, κύριων και επικουρικών και εφάπαξ και το διαφαινόμενο «μοίρασμα» μεγάλου μέρους των δομών του συστήματος ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρίες.

3.    Στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους πολίτες με τη δρομολογούμενη συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους του.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Βασίλης Μάντσιος                                            Γιάννης Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: