Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Το Χαμόγελο του Παιδιού στα Νέα Μουδανιά με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ» το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας



Ο Δήμος Ν. Προποντίδας έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενημέρωση παιδιών και γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα ασφάλειας, αλλά και όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και πολλά άλλα διαθέτει νέα κινητή μονάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.
Η νέα κινητή μονάδα του Χαμόγελου έχει ως λειτουργικό σκοπό:.........

1. Την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας (καλή και κακή χρήση internet), καθώς και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω διαδραστικής πλατφόρμας
2. Την παράδοση σεμιναρίων από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού μας σε επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
3. Επιπλέον, η νέα κινητή μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων σε όποια περιοχή υπάρχει ανάγκη καθώς θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό (δορυφορικό internet, θέσεις εργασίας).
4. Την εκπαίδευση και ενημέρωση επαγγελματιών στην παροχή πρώτων βοηθειών από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.
5. Την πραγματοποίηση αιμοδοσίας Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιείται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας έχει προγραμματίσει επίσκεψη του Χαμόγελου του Παιδιού στο Δήμο μας στο πλαίσιο της δράσης του «Οδυσσέα», του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην πόλη των Μουδανιών.
Έτσι, στην κεντρική πλατεία Ν. Μουδανιών θα τοποθετηθεί το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από Δευτέρα 28-3-2016 έως και Παρασκευή 1-4-2016.
Κατά την δράση του ο «Οδυσσέας» στην περιοχή της Νέας Προποντίδας, στελεχωμένος με επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού του (Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς) πρόκειται να υλοποιήσει:
·         Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας αλλά και για κάθε θέμα που απασχολεί τα παιδιά
·         Ενημερώσεις αναφορικά με τη δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τοπικά, αλλά και πανελλαδικά
·         Ενημερώσεις αναφορικά με τη δυνατότητα των παιδιών και ενηλίκων εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιούμε στην περιοχή.
Καλούνται οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας να επισκεφθούν με τα παιδιά τους στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από Δευτέρα 28-3-2016 έως και Παρασκευή 1-4-2016 στην Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου μας να ενημερωθούν πάνω στα τόσο επίκαιρα και κρίσιμα θέματα, στα οποία δραστηριοποιείται το Χαμόγελο του Παιδιού, του οποίου είναι πανελληνίως γνωστή η πολύτιμη κοινωνική του προσφορά. Άλλωστε, όντας απομακρυσμένοι από το αστικό κέντρο της πρωτεύουσας, δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να έχουμε επικοινωνία με τόσο έμπειρους και έγκυρους φορείς στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς.
Τα πρωινά θα διατεθούν για την επίσκεψη των σχολείων. Έτσι, κατόπιν συνεργασίας μας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, το πρόγραμμα των επισκέψεων των σχολείων του Δήμου μας έχει ως εξής:
Πρωινά για τις Σχολικές Μονάδες:
Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
9:00 - 10:00
3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
4ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
10:15 - 11:15
3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
4ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
11:30 - 12:30
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών

Πέμπτη
Παρασκευή
1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
2ο Γυμνάσιο Ν.Μουδανιών
Δημοτικό Σχολείο Κρήνης
2ο Γυμνάσιο Ν.Μουδανιών
2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών

Τα απογεύματα θα διατεθούν για την επίσκεψη των γονέων (μαζί με τα παιδιά τους) και των εκπαιδευτικών. Οι ώρες που μπορείτε να επιλέξετε προς συμμετοχή, είναι:
Απογεύματα για γονείς & εκπαιδευτικούς:
m 17:00-18:15
m 18:30-19:45
Αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα το μέγιστο.
Το μεσημέρι θα παρέχονται πληροφορίες στο κοινό.
        

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: