Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες

Σε βραχυπρόθεσμα μέτρα και σημαντικές αλλαγές σε βάθος χρόνου κινούνται οι εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα χθες στις Βρυξέλλες.
Πληροφορίες από πηγές της «Κατεχάκη» αναφέρουν πως η χώρα μας δεν είναι στο πρώτο πλάνο των φανατικών τζιχαντιστών, όμως οι συγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες αυξάνει τον κίνδυνο ειδικά σε ότι έχει κάνει με τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους». «Μπορεί οι κεντρικοί πυρήνες του ISIS να μην.....
έχουν στα πλάνα τους την χώρα μας, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεμονωμένες περιπτώσεις απελπισμένων και παράλληλα φανατισμένων ισλαμιστών», αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «ειδικά τις επόμενες 2-3 εβδομάδες ο κίνδυνος είναι υπαρκτός... Η Αστυνομία έχει την εμπειρία των μέτρων που έλαβε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι πριν 4 μήνες. Σ αυτό το πλάνο θα κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ και τώρα».
Έτσι - αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές έκνομες ενέργειες - από σήμερα αυξάνονται κατακόρυφα οι περιπολίες σε κτίρια και σημεία που έχουν γαλλικό, βελγικό, ολλανδικό και βρετανικό χαρακτήρα.
Πρεσβείες και επιχειρήσεις αυτών των χωρών φυλάσσονται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της κρατικής ασφάλειας έχουν στρέψει το βλέμμα τους στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Άτομα που κινούνται περίεργα, αντικείμενα που δείχνουν ύποπτα και φυσικά κάθε αφύσικη ενέργεια θα μπαίνει άμεσα στο στόχαστρο των ειδικών περιπολιών.
Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά τα μέτρα αναβαθμίζονται με δυνάμεις της ΕΚΑΜ, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και συνεργεία πυροτεχνουργών να είναι σε επιφυλακή ενός λεπτού, ενώ ειδικά για το αερολιμένα των Σπάτων στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας με τις δεκάδες κάμερες η προσοχή των αστυνομικών θα είναι τεταμένη.
Παράλληλα ενεργοποιούνται όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας των αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ με πληροφοριοδότες των ισλαμικών κοινοτήτων της Ελλάδας και κάθε πληροφορία μπαίνει στην ειδική υπηρεσία ανάλυσης πληροφοριών. Παράλληλα προσπαθούν να εντατικοποιηθούν οι ανταλλαγές πληροφοριών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν και μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο κομμάτι οι συνεργασία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών δεν είναι ούτε σε υψηλό, ούτε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Παράλληλα αυξάνονται οι έλεγχοι σε όσους μπαίνουν στη χώρα μας από την Τουρκία σε μια προσπάθεια να ταυτοποιούνται όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύωρες και επαναλαμβανόμενες και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις κομβικές αλλαγές που θα γίνουν σε θέματα ασφαλείας τόσο στα αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας, στο ΜΕΤΡΟ, στις πρεσβείες και σε άλλους ευπαθείς στόχους.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: