Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, σε μια προσπάθεια προώθησης των δικαιωμάτων της. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.
Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.
Εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους σε ανάμνηση μιας.....

μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στις γυναίκες-πρόσφυγες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, προκειμένου να σωθούν από τον πόλεμο ή και τη στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους αφιερώνει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
“Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία ώστε να τιμήσουμε τις γυναίκες για τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά τους επιτεύγματα. Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: