Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Για δεύτερη νύχτα η βρόχη πέφτει ασταμάτητα στην Ειδομένη, ξημερώνοντας από τις δυσκολότερες ημέρες για τους 14.000 και πλέον πρόσφυγες.

Κάθε στιγμή που περνά, το όνειρο για το ταξίδι στην Ευρώπη, χάνεται και η ελπίδα σβήνει ολοένα και περισσότερο από τα πρόσωπα των προσφύγων. Η συνεχιζόμενη βροχή, έχει δημιουργήσει συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ τα σύνορα των Σκοπίων, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την νέα Σύνοδο κορυφής και ο βαλκανικός διάδρομος κλείνει, με την Σλοβενία και την Σερβία να «σφραγίζουν» τα σύνορά τους. Αυτοί οι παράγοντες μετατρέπουν το όνειρο σε...
εφιάλτη! 
Στην Ειδομένη οι 14.000 και πλέον πρόσφυγες έχουν εξαντληθεί από τις καιρικές συνθήκες. Η βροχή από τις πρώτες πρωινές ώρες πέφτει ασταμάτητα και όλοι προσπαθούν να βρουν έναν τρρόπο για να προφυλαχτούν. Ακόμα και μέσα στις σκηνές υπάρχουν νερά και λάσπες, με τους πρόσφυγες να  απλώνουν τις βρεγμένες κουβέρτες και τα ρούχα τους, όπου βρουν.
Τις νύχτες καίνε ο,τι βρουν για να ζεσταθούν και να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Ενώ πολλά αιδιά και ενήλικεςι, λόγω του καιρού, είναι άρρωστοι τις τελευταίες ημέρες. Δύο κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ με 6 άτομα προσωπικό, βρίσκονται εκεί για να εξετάσουν και να εμβολιάσουν τα παιδιά.
Η εξάντληση, οδηγεί πολλούς από τους πρόσφυγες να ζητούν οι ίδιοι να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας. Ήδη κάποιες ομάδες προσφύγων, από χθες έχουν επιστρέψει στην ΑΘήνα, με δικά τους έξοδα. Πλέον, καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να πέρασουν τα σύνορα από την Ειδομένη και αναζητούν, τουλάχιστον να ζουν σε καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης. Η απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει άμεσα, με την μεταφορά τους σε καινούρια κέντρα φιλοξενίας που στήνονται σε διάφορες περιοχές.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: